Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Сумщини затримали на Полтавщині підозрюваного у вчиненні вбивства
Опубліковано 30 січня 2019 року о 15:30

Раніше судимий житель Лебединського району у запалі сварки убив свого приятеля по чарці. За якийсь час усвідомивши свій вчинок, подався до іншої  області. Однак це не врятувало його від викриття – працівники поліції вже за добу знайшли його та затримали, наразі він перебуває під вартою.

Повідомлення про виявлення мертвим одного з жителів села Кам‘янка, до чергової частини Лебединського відділення поліції надійшло  у понеділок, близько 14:40. За вказаною адресою негайно виїхали керівники карного розшуку ГУНП в області та районного відділення поліції, слідчо-оперативна група, експерти та  кінологи.

На місці події правоохоронці з‘ясували,  що загиблий – 50-річний житель цього ж села, однак мешкав на іншій вулиці. Власника ж господи, на подвір‘ї якого й було знайдене тіло, 54-річного раніше судимого чоловіка, ані вдома, ані в селі не виявилось. У працівників поліції  з‘явились більш ніж обґрунтовані підозри, що саме він спричинив своєму гостю несумісні з життям тілесні ушкодження.

Відпрацьовуючи цю версію, поліцейські опитували жителів села, та зорієнтували на розшук підозрюваного всі суміжні райвідділи поліції, до оперативно-розшукових заходів долучилися фахівці обласного підрозділу карного розшуку.

Зі слів очевидців та односельців, з якими в останні три дні спілкувався підозрюваний, виходило, що знайдений мертвим чоловік приходив до свого приятеля ще в суботу, і після того його більше ніхто не бачив. Одна з жительок села, до якої підозрюваний приходив у неділю увечері, пояснила, що той був у стані сильного алкогольного сп‘яніння, і говорив про те, що посварився зі своїм товаришем, і навіть кілька разів його вдарив. А в понеділок, протверезівши, зібрався поїхав у невідомому напрямку.

«Пошуки ймовірного злочинця тривали недовго: в результаті оперативно-розшукових заходів підозрюваного знайшли на території Полтавської області, та доправили до Лебединського відділення поліції, - коментує ситуацію Олег Цуріков, начальник Лебединського відділення поліції. -  Під час опитування затриманий і розповів, і показав, як насправді розвивались події».

Справді, приятель прийшов до нього у суботу, і вони деякий час «спілкувалися» за чаркою. Потім у них виникла сварка, і він, будучи добре напідпитку й не тямлячи себе від злості,  кілька разів ударив того ножем в груди, а потім обухом сокири - по голові. А коли зрозумів, що товариш помер, то витягнув його тіло у двір, на мороз. Після чого знову повернувся до пляшки. Зранку в неділю він пішов «похмелитися» до своїх знайомих на іншу вулицю, і там, добряче випивши, проговорився про сварку та її наслідки. А в понеділок, протверезівши остаточно, зрозумів, що накоїв, і злякався. Відтак, швидко зібрався і поїхав з села геть.

Наразі слідчі дії в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 115 КК України тривають, вирішується питання про обрання затриманому в порядку ст. 208 КПК чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та оголошення йому підозри у вчиненні злочину. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді ув‘язнення строком до 15 років.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux