Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Шостки організували для школярів урок на тему боротьби з насильством
Опубліковано 05 грудня 2019 року о 10:11

В рамках акції «16 днів проти насильства» співробітники ювенальної превенції Шосткинського відділу поліції проводять заняття для школярів, їх батьків та педагогів щодо формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насильства.

Цього разу поліцейські відвідали загальноосвітні школи №11 та 4.   Інспектор ювенальної превенції Шосткинського відділу поліції Наталія Гайтина роз’яснила учням поняття булінгу та відповідальність за участь у цькуванні людини. За словами інспектора, воно може проявлятись у вигляді психологічного тиску, фізичних знущань, економічного та сексуального насилля зі сторони однолітків. Відповідальність за вчинений булінг несуть батьки підлітка чи він сам, якщо йому вже виповнилось 16 років, а також – і педагоги навчального закладу.

Крім того, поліцейська надала практичні поради присутнім, як протидіяти фізичному і психологічному тиску з боку однокласників. Особливу увагу вона приділила питанню терпимості та поваги школярів один до одного, адже кожен має право бути таким, ким він є.

Наступний етап розмови з підлітками стосувався механізму захисту від домашнього насильства та які державні органі і установи надають допомогу постраждалим від насильства.

За словами інспектора ювенальної превенції, від домашнього насильства потерпають найчастіше особи, які в силу тих чи інших причин перебувають у нерівному становищі із кривдником, тому не здатні повною мірою себе захистити. До так званих видів насильства відноситься: фізичне, психологічне, сексуальне та економічне. Форми боротьби з ними різні, проте головне - людині, яка потерпає від будь-якої форми насильства, не слід замовчувати проблему, а необхідно звернутися за допомогою до поліції. На сьогодні за вчинення домашнього насилля передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність: ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» та ст. 126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство».

На завершенні зустрічі підлітки поставили інспектору поліції хвилюючі їх питання та подякували її за цікаву бесіду.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux