Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські радять громадянам берегти свої транспортні засоби від угонів
Опубліковано 06 жовтня 2021 року о 16:18

З початку року на території Сумської області було скоєно 78 незаконних заволодіння автомототранспортом. На сьогодні розкрито 48 таких злочинів. Як уникнути неприємностей та вберегти свої транспортні засоби від крадіжок? Поліція дає поради.

Вчора до Сумського районного управління поліції надійшло повідомлення про незаконне заволодіння транспортним засобом. Виїздом на місце події поліцейські встановили, увечері 4 вересня, в Сумах місцевий житель передав свій мотоцикл "BSE S2" незнайомцю, який нібито хотів придбати його, для проведення тестового заїзду перед покупкою.

Скориставшись довірливістю продавця, зловмисник поїхав нібито на тест-драйв, але назад так і не повернувся.

За даним фактом у поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України у рамках якого проводяться заходи по встановленню та затриманню зловмисника. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Прикмети зловмисника: на вигляд близько 20-22 років, зростом 170-175 см, очі сірі або блакитні, худорлявої тілобудови. Був одягнений у куртку чорного кольору, сині джинси, сіру шапку. Взуття чорного кольору.

Поліцейські звертаються до громадян. Якщо ви стали свідком цього злочину, володієте будь-якою інформацією, знаєте місцезнаходження викраденого мотоцикла чи чоловіка, який скоїв даний злочин, прохання повідомити поліцію.

 Аби вберегти свій автомототранспорт від злочинних посягань, поліція радить власникам:

-          Замикайте машину, навіть якщо залишаєте її не надовго.

-          Завжди виймайте ключі із замка запалювання, якщо ви виходите з автомобіля хоча б на кілька хвилин.

-          Замикайте кришку бензобака – це не тільки попередить викрадення бензину, а залишить злочинців без можливості дозаправки у випадку незаконного заволодіння.

- На ніч ставте транспортний засіб в гараж із надійними замками або на стоянку, яку охороняють. Якщо доводиться залишати його на вулиці або у дворі, вибирайте відкрите і освітлене місце, уникайте погано освітлених стоянок.

- Залишаючи автомобіль на вулиці, ставте його біля стіни будинку чи якомога ближче до іншого автомобіля. Тоді зловмиснику буде важче в нього проникнути.

- У темну пору доби перед тим, як вийти з автівки, подивіться навколо і переконайтеся, що вам нічого не загрожує. Повернувшись до автомобіля, тримайте ключі від дверцят і замка запалювання наготові.

- Не зберігайте в салоні автомобіля викрутки та інші предмети, які можуть бути використані для запуску двигуна без ключа запалювання.

- Звертайте увагу на людей, які цікавляться вашим транспортом. Не виключено, що вони мають намір викрасти його.

Пам’ятайте! Ніхто краще не подбає про збереження транспортного засобу, як його власник. Ваша пильність та обережність – запорука вашого спокою і добробуту!

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux