Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські нагадують громадянам про небезпеку, яка підстерігає їх під час покупки – продажу товару через Інтернет
Опубліковано 18 травня 2022 року о 16:58

Житель Шостки намагався придбати через Інтернет токарний станок, перерахувавши кілька разів «продавцю» передоплату, проте ні товару, ні своїх грошей він так і не отримав. 

З заявою про шахрайство до поліції Шостки звернувся 49-річний місцевий житель. Чоловік розповів, що знайшов у соціальній мережі оголошення про продаж токарного станку вартістю 6 000 гривень. Він зв’язався з «продавцем» та домовився про придбання, приставши на пропозицію автора оголошення про повну передоплату.

Коли зазначена сума була перерахована на вказаний номер банківської картки, шосткинцю зателефонував «власник» товару та розповів, що гроші не прийшли бо його фінансовий документ розрахований тільки на депозит. Тож останній попрохав скинуть ще раз цю суму на вказану ним іншу картку, а ті, нібито, повинні повернутися за кілька годин покупцю на рахунок.

Нічого не підозрюючи, чоловік скинув 6 000 гривень на вказаний номер платіжного документа. Цього разу «продавець» пояснив відсутність грошей на своєму рахунку блокуванням банківської картки і попросив ще грошей, які шосткинець знову перерахував.

Втім, як виявилося, автору оголошення знадобилося ще 3 420 гривень на оплату відправлення покупцю. І цю суму житель Шостки також перерахував.

Обман розкрився пізніше, коли потерпілий перевірив через відповідний додаток логістичної компанії посилку на своє прізвище, якої не виявилося, а сам «продавець» перестав виходити на зв’язок.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюється особа афериста.

Поліцейські звертаються до громадян з проханням користуватися виключно перевіреними Інтернет - ресурсами, і не переходити за посиланням, які занадто настійливо пропонують невідомі особи. Крім того, не робіть передоплату за замовлений в Інтернеті товар, а розраховуйтесь за нього виключно під час його отримання в логістичній компанії, попередньо перевіривши вміст посилки. Будьте обачні з незнайомими, які продають  - купують товари через Інтернет. 

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux