Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейський офіцер громади Олександр Гаркавий мріє, щоб у покинуті через війну села на його дільниці повернулося життя
Опубліковано 06 серпня 2024 року о 15:00

Поліцейський офіцер Есманської громади Олександр Віталійович Гаркавий обслуговує одну з найскладніших у Сумській області дільниць. Бо межує вона з країною агресорам і щоденно піддається ворожим обстрілам з-за кордону та заходам російських диверсійно-розвідувальних груп.


Майору поліції Олександру Гаркавому 42 роки. З яких понад двадцять три він служить українському народу в органах внутрішніх справ, а вісімнадцять з них на посаді дільничного Есманської громади.


Нещодавно, пройшовши навчання, чоловік повернувся на свою дільницю вже у якості поліцейського офіцера громади.


Дільниця у офіцера поліції не проста: на її території розташовано 18 сіл, а ще вона має 76 кілометрів спільного з росією кордону, що є найдовшою за протяжністю смугою з усіх прикордонних громад області.


«Місцевість, у нас дуже мальовнича, та в основному низинна і лісиста, тож регулярно фіксуються диверсійно-розвідувальні групи ворога, які намагаються зайти з-за кордону та нашкодити людям», - розповідає Олександр.


Щоб уберегти мешканців, які опинилися в п’ятикілометровій зоні, поліцейський разом з органами місцевої влади і самоврядування, проводить роз’яснювальну роботу з людьми, радить покинути небезпечні населені пункти та виїхати у більш спокійніші міста і села області. Чоловік згадує, що ледве змогли переконати у необхідності евакуації родину з трьома дітьми з села Студенок. Вони погодилися переселитися до Глухова, лише після чергового артобстрілу ворога. Це село, як і інші на прикордонні, постійно піддається обстрілам і руйнуванням з боку окупантів, і не лише з мінометів і гармат, але й безпілотними літальними апаратами «камікадзе» та «бомберами» різних типів.


«Буває, що безпілотники залітають навіть на десять-двадцять кілометрів від кордону і цілеспрямовано влучають у домоволодіння громадян, цілять навіть у цивільних. Так, на подвір’я 87-річної жінки з села Сопич, ворожий квадрокоптер скинув вибухівку та завдав руйнувань, а через кілька днів скинув ще один снаряд, від вибуху якого літня жінка, що якраз знаходилася на подвір’ї, отримала поранення верхніх і нижніх кінцівок та була шпиталізована. На територію іншого домоволодіння влучив саморобний російський безпілотник «камікадзе». Літачок, з закріпленою на ньому бомбою, врізався у літню кухню і не вибухнув, тож для його знешкодження приїздили спеціалісти з відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області. Все, на щастя, обійшлося благополучно», - розповідає Олександр Гаркавий.


Поліцейський офіцер громади щиро любить свою Есманщину і людей, які на ній живуть. Професійно і з честю служить людям і Україні. З початком повномасштабного російського вторгнення офіцер поліції Гаркавий зі зброєю в руках чергував на блокпостах в околицях Глухова, спільно з колегами перевіряв автотранспорт на наявність зброї і підозрілих осіб. Сьогодні ж днями й ночами на своїй дільниці: бо тут люди потребують допомоги. І на зв’язку треба бути завжди. Тож з органами місцевого самоврядування та сільським активом Олександр контактує, постійно як то кажуть, знаходиться в тонусі, і на свою роботу не нарікає. Тим більше місцева влада допомагає. Ось у травні, наприклад, за безпосередньої участі Голови Есманської громади Сергія Мінакова, було облаштовано і відкрито поліцейську станцію. Тут є все необхідне, щоб працювати.


Бо, незважаючи на війну, люди таки звертаються до поліцейського офіцера громади зі своїми бідами і проблемами. Один приходить просто за порадою і консультацією, а іншому потрібна термінова допомога у розкритті злочину.


«Нещодавно у мешканця Есмані було скоєно крадіжку з будинку. Завдяки тому, що чоловік вчасно виявив проникнення до оселі та негайно звернувся за допомогою до поліції, злочин було розкрито за «гарячим слідом». Двох зловмисників знайдено та притягнуто до кримінальної відповідальності», - розповідає поліцейський.


Поліцейський офіцер громади Олександр Гаркавий з болем говорить про свою мальовничу Есмань, безжально понівечену ворогами, щиро любить свій рідний край і людей які у ньому живуть, вірить у перемогу України над російським агресором, відновлення та повернення людей до своїх рідних домівок.


«І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі», - цитує Олександр великого Тараса Шевченка.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux