Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейський офіцер громади Євгеній Риндич: нам треба вберегти людей
Опубліковано 28 травня 2024 року о 10:12

Старший лейтенант поліції Євгеній Риндич обслуговує територію Новослобідської територіальної громади, що на Конотопщині з березня 2022 року. До повномасштабного вторгнення армії рф у 36 населених пунктах на території громади проживало понад 5 500 людей. Сьогодні ж, через постійні ворожі обстріли та дії російських ДРГ, велика частина жителів виїхала подалі з сіл, які розташовані у безпосередній близькості від державного кордону, а ті люди, що залишилися у напівпорожніх селах, часто потребують уваги і допомоги з боку органів місцевої влади. І вони її отримують.


Поліцейському офіцеру громади Євгенію Петровичу Риндичу, 25 років, сім з яких він з честю носить мундир поліцейського. Незважаючи на свій молодий вік, чоловік користується заслуженим авторитетом і у жителів населених пунктів громади і серед представників місцевих органів влади.


Так сталося, що призначення у 2022 році Наказом на посаду ПОГа співпало з днями вторгнення рашистів на територію України. Саме через одне з прикордонних сіл громади, ворог з ранку до пізнього вечора сунув броньованими колонами важкої техніки швидко розповзаючись далі дорогами, плануючи дійти до Києва. Щоправда й тікав агресор через ті ж населені пункти трохи більше ніж через місяць теж швидко.


Незважаючи на невідомість, страх та тривогу, чоловік не зрадив, і залишився відданим Присязі поліцейського та українському народові, перебував на службі та продовжував виконувати функції поліції на території ввіреної йому громади, яка була частково окупована ворогом.


З першого дня повномасштабного вторгнення Євгеній Риндич, здійснював допомогу громадянам, які були на окупованій території, приймав участь у зборі інформації щодо розташування військ противника, переміщення його в реальному часі. Це допомагало українським силам спротиву та ЗСУ отримувати актуальну інформацію та вражати ворога в місцях його скупчення.


Так, ризикуючи своїм життям, у цивільному одязі, без зброї, на власному автомобілі, намагаючись не наштовхнутись на ворога, Євгеній знаходив способи добиратися до сіл своєї громади аби бути поряд з її жителями, підтримати, заспокоїти їх та показати, що поліція залишається вірною Присязі і знаходиться разом людьми.


Після деокупації Новослобідської ТГ Євгеній Петрович Риндич. продовжував патрулювати громаду з метою попередження фактів мародерства і забезпечення публічної безпеки та порядку, продовжував підтримувати людей, інформував їх, як діяти під час небезпеки обстрілів, доставляв продукти та гуманітарну допомогу, вивозив з сіл літніх людей до лікарні у місто, підтримував тісну комунікацію практично з кожним жителем громади.


Трохи пізніше, коли росіяни щоденними артилерійськими обстрілами почали практично знищувати наближені до кордону села, старшому лейтенанту поліції Риндичу довелося переконувати людей, і допомагати їм приймати важке рішення виїхати з рідних домівок задля власної безпеки та безпеки родин. Поліцейський офіцер громади, спільно з Головою Новослобідської територіальної громади Ольгою Гаркавенко підшукували скривдженим росіянами людям житло у більш безпечних населених пунктах громади, району та області, допомагали з переїздом та облаштуванням на новому місці.


Сьогодні, оскільки бойові дії на території Новослобідської ТГ ні на день не припиняються, а громада потерпає від ворожих обстрілів, поліцейський офіцер громади Євгеній Риндич постійно виїжджає на місця ворожих влучань, забезпечує фіксацію пошкоджень, доставляє будівельні матеріали тим людям, чиї домівки зазнали руйнувань унаслідок обстрілів, допомагає розбирати завали будівель, рятувати людей.


«Місцевість, де мені випало щастя працювати сама по собі дуже цікава. Це надзвичайно красива природа, це чудові люди. Села Ліново і Нова Слобода, наприклад, старовинні і мають давні народні звичаї. Тут живе такий етнос як горюни, культура і традиції яких просто унікальні і неповторні. Село Нова Слобода багато натерпілося: під час Другої світової війни, за допомогу партизанам було вщент спалене сателітами німецьких нацистів мадярами. І ось люди знову страждають тепер вже через росіян. У нас тут хороші люди живуть. І якось з усіма вдається знаходити спільну мову і порозуміння, і з старими і з малими. Дуже хочеться, щоб всі були живі і здорові. Зі свого боку робимо все, щоб допомогти їм пережити цю біду. Нам треба вберегти наших людей», - говорить Євгеній Риндич.


Робота поліцейського офіцера громади вимагає постійного руху і комунікації з оточуючими, знання законодавчої бази, вміння орієнтуватися у будь-якій нетиповій ситуації, витримки, виваженості. І у Євгенія Риндича це виходить, - бо він точно на своєму місці. Живе і працює для людей на своїй Богом даній українській землі.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux