Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейський офіцер Чернеччинської територіальної громади Віктор Кварта – професіонал своєї справи
Опубліковано 27 травня 2023 року о 12:40

Знайомтесь, капітан поліції Віктор Кварта – співробітник Охтирського районного відділу поліції, який першим висловив бажання стати поліцейським офіцером громади.

І от, 10 грудня 2020 року на території Чернеччинської об’єднаної територіальної громади відбулося відкриття першої поліцейської станції в Охтирському районі та правоохоронець приступив до виконання нових службових обов’язків офіцера громади.

За більше ніж три роки функціонування поліцейської станції правоохоронець зміг визначити специфіку кожного з 32 населених пунктів, що входять до складу територіальної громади та познайомитися особисто майже з кожним місцевим жителем, яких налічується близько 11 тисяч.


Для забезпечення мобільності та оперативності реагування на звернення жителів громади працівник поліції має у своєму розпорядженні службовий автомобіль, що дозволяє за лічені хвилини прибути на виклик чи об’їхати всю територію громади. Тим паче транспорт правоохоронця укомплектований засобами, що дозволяють виконувати свої обов’язки в будь-який час доби та дістатися до будь-якого місця не залежно від умов, це і ліхтар, і бензопила, і різноманітні інструменти, а також помпова рушниця. Також в наявності є і аптечка для надання необхідної домедичної допомоги у разі потреби.


Враховуючи, що Чернеччинська громада є найбільшою сільською об’єднаною територіальною громадою в Сумській області, то за нормами належності її повинні обслуговувати два поліцейські офіцери громади. Тому в квітні 2022 року на внутрішньому фронті забезпечення законності та боротьби зі злочинністю на території вказаної громади з’явився Віталій Кучер, який став вірним товаришем, колегою та напарником Віктора.

Не зважаючи на те, що в своїй діяльності поліцейський офіцер громади має бути «універсальним» правоохоронцем, оскільки він займається і розглядом заяв та повідомлень місцевих мешканців, складає протоколи на правопорушників, виносить термінові заборонні приписи «домашнім кривдникам», спільно із соціальними службами проводить роботу із соціально незахищеними категоріями громадян та сімей, проводить профілактичну роботу серед дітей та роз’яснювальну серед осіб похилого віку, перевіряє порядок реєстрації та зберігання зброї, найбільш пріоритетним завданням для себе поліцейський вважає допомогу людям та забезпечення їх безпеки.

В той же час питання забезпечення безпеки передбачає собою багатогранну роботу, яка включає і забезпечення безпеки дорожнього руху, і профілактика адміністративних правопорушень, і запобігання вчиненню злочинів або ж їх розкриття.

Одним з прикладів цього є події, що відбувалися на початку січня 2023 року в одному із сіл громади. В ранковий час до чергової частини Охтирського районного відділу поліції надійшло повідомлення про вчинення розбійного нападу відносно 73-річної жінки. Поліцейський офіцер громади та слідчо-оперативна група негайно прибули на місце події. Отримавши перші свідчення правоохоронці встановили, що 39-річний місцевий мешканець в ході сварки наніс потерпілій декілька ударів руками, а потім ножове поранення в грудну клітину, забрав її мобільний телефон та зник. Переконавшись, що потерпілій надається необхідна медична допомога, поліцейський офіцер громади вирушив на пошуки зловмисника, який втік з місця вчинення злочину. Під час спілкування з мешканцями вказаного населеного пункту, що мають свідому активну громадську позицію, поліцейському офіцеру громади вдалося дізнатися інформацію про переміщення зловмисника. А в подальшому про те, що останній домовився з одним із місцевих чоловік про зустріч. Правоохоронець прибув на місце ймовірної зустрічі та особисто затримав зловмисника та вже разом з колегами, які негайно прибули для допомоги, передав останнього слідчим.

Як зазначив правоохоронець: «Святкова дата створення служби – це не лише привід, щоб підвести підсумки службової діяльності, а й можливість, проаналізувати досягнення та прорахунки, вже після чого створювати плани на майбутнє разом зі своєю громадою».

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux