Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Сумської області документують наслідки обстрілів росіянами території та проводить розмінування
Опубліковано 07 листопада 2022 року о 16:46

В ході оглядів місць вчинення обстрілів України армією російської федерації, слідчі поліції відкривають кримінальні провадження та фіксують завдані обстрілами збитки. А спеціалісти вибухотехнічного відділу ГУНП виявляють та знищують боєприпаси, що не розірвалися.


Сьогодні працівники поліції здійснили виїзд до м. Ворожба,  яке  напередодні обстріляли росіяни з - за кордону. Внаслідок обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії 152 калібру, пошкоджені декілька приватних домогосподарств, кафе, лазня, легкові автомобілі місцевих жителів, лінія електропередач, кладовище. Оглядаючи пошкодження, вибухотехніки поліції підтвердили, що обстріли було здійснено саме з важкої ствольної артилерії та РСЗО. Про це свідчать вирви на місцевості від таких видів використаних ворогом  боєприпасів, залишки і  уламки самих снарядів.


«Крім пошкоджень інфраструктури від розриву снаряда нажаль загинула літня жінка, яка в момент обстрілу працювала в себе на городі, і ще одна жінка була поранена. Співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП оглянули спричинені обстрілами пошкодження та вилучили залишки боєприпасів», - коментує начальник вибухотехнічного відділу ГУНП Олег Євлаш.


Поліція радить громадянам, які проживають в населених пунктах поблизу кордону бути уважними і не ігнорувати повідомлень про загрози артилерійських та авіа ударів. При найменших ознаках початку обстрілів з –за кордону (звуки «виходів» снарядів, шум снаряда чи ракети, що летить), негайно переміщайтесь в укриття або падайте на землю.


За фактами обстрілу мирного українського населеного пункту в поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.


Поліція закликає громадян при виявленні будь-яких підозрілих предметів, схожих на боєприпаси бути дуже обачними. Ні в якому разі не підходьте до снаряду, міни чи ракети, що не спрацювали. Позначте місце знахідки та повідомте про небезпечний предмет органи влади, поліцію або військових.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux