Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Сумщини попереджають про загрози в інформаційній сфері
Опубліковано 28 лютого 2023 року о 14:47

У сучасному суспільстві діти піддаються дійсно дуже великій кількості загроз. На такі загрози вони можуть наражатися як у сім'ї, так і на вулиці, в Інтернеті або у школах. Це, наприклад, булінг, різні форми насильства, кіберзагрози чи то втягнення в деструктивні молодіжні течії. 


Останнім часом у мережі Інтернет саме молодіжні субкультури та поширення їх серед підлітків почало набувати все більшої популярності. 


Нагадаємо, що під терміном молодіжна субкультура розуміють систему цінностей, установок способів поведінки і життєвих стилів певної соціальної групи. У період переходу із дитинства в доросле життя може виникнути багато проблем, які діти не здатні вирішити самостійно. Саме тому дехто з них вирішує звернутися по допомогу до групи ровесників, яким властиві ті ж проблеми, а також які мають ті ж цінності та ідеали. 


Проте не всі молодіжні угрупування позитивно впливають на підростаюче покоління. Є й такі, що наносять свій негативний вплив на розвиток та становлення неповнолітніх. Щоб вчасно зреагувати та не допустити критичних наслідків серед підростаючого покоління, поліцейські надають кілька порад батькам.


Шановні батьки, щоб вчасно виявити та зменшити ризик вступу до деструктивних молодіжних течій приділяйте більше уваги своїм дітям, підтримуйте їх, а головне – контролюйте перебування у мережі Інтернет. 


Розповідайте дітям про правила безпеки в Інтернеті, про злочинців та шахраїв, які «полюють» на довірливих підлітків. Однак не залякуйте, адже дитина може замкнутися в собі. 


Крім цього, враховуйте думку вашої дитини та проявляйте інтереси до обговорюваних тем. Дізнайтеся більше про коло спілкування та способи проведення дозвілля. Опануйте Інтернет-технології, подружіться зі своєю дитиною у соц. мережах, дізнайтесь більше про її віртуальних друзів, уважно читайте публікації, а також звертайте увагу на збережені, вподобані аби поширені фото/відео. 


Покажіть вашій дитині, що вона вам небайдужа і ви можете разом круто провести час. Ваша дитина повинна розуміти, що ви – справжній друг, якому завжди можна довіряти та чиї поради дійсно варто слухати.


У свою чергу співробітники ювенальної превенції завжди на зв’язку та готові надати поради чи то допомогти у вирішенні будь-яких проблемних питань. Адже діти – це наше майбутнє. І від нас залежить яким воно буде. 



Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux