Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Охтирські поліцейські нагадали водіям мототранспорту про необхідність обов’язкового дотримання правил дорожнього руху
Опубліковано 10 червня 2024 року о 10:00

На Сумщині триває комплекс правоохоронних профілактичних заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху, метою проведення якого є зниження рівня аварійності, попередження дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв мотоциклів та мопедів.


Інспекторами сектору реагування патрульної поліції Охтирського районного відділу поліції в межах проведення вказаних заходів здійснюється як виявлення та припинення вчинення правопорушень водіями мототранспорту, так і проводиться роз'яснювальна робота серед них щодо дотримання ПДР.


Днями працівники поліції нагадали водіям про те, що:


Статтею 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за вчинення таких дій:


- керування моциклом чи мопедом особою, що не має при собі чи не пред'явила у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в посвідчені водія, реєстраційному документі на транспортний засіб, а також у страховому полісі. Тягне накладення штрафу у розмірі 425 гривень.

- керування особою, яка не має права керувати таким транспортним засобом (відсутність посвідчення водія чи відповідної категорії) або передача керування особі, яка не має права керування. Тягне накладення штрафу у розмірі 3400 гривень.

- керування особою, позбавленою права керувати транспортними засобами, передбачає накладення штрафу в сумі 21250 гривень.


Статтею 121 КУпАП передбачено, що:


- порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами (керування мотоциклом чи мопедом без шолома) тягне накладення штрафу в розмірі 510 гривень.

- керування водієм транспортним засобом, що не зареєстрований або не перереєстрований в Україні в установленому порядку, тягне накладення штрафу в розмірі 850 гривень.


Статтею 130 КУпАП визначена відповідальність за такі дії:


- керування в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування такій особі та відмова особи, що керує транспортним засобом від проходження огляду на стан сп'яніння, тягне накладення штрафу в розмірі 17000 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 рік.


Залишайтеся свідомими учасниками дорожнього руху та не допускайте вчинення адміністративних правопорушень і аварійних ситуацій на дорозі.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux