Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Обережно, на Сумщині діють шахраї!
Опубліковано 15 травня 2024 року о 11:14

Поліція попереджає: шахраї найчастіше видурюють гроші у своїх жертв під приводом надання допомоги, купівлі-продажу речей та видаючи себе за працівників банків.


До Сумської поліції, з заявою про злочин, звернулася 68-річна жителька обласного центру.  Жінці надійшов телефонний дзвінок, в якому робот повідомив, що акаунт заявниці заблоковано, а для розблокування потрібно натиснути цифру «1». Після того, як сумчанка зробила це, незабаром з’ясувала, що з її картки були списані гроші у сумі 2251 гривня.


Тридцятирічний мешканець обласного центру знайшов на сайті "OLX"  оголошення про продаж речей.  «Продавець», у  месенджері "Viber" зажадав, аби покупець оформив "OLX доставку" та надіслав посилання на чат-бот, в якому сумчанин ввів дані належної йому банківської карти, надав надісланий смс-код, ввів пароль. А вже зовсім скоро виявив списання грошових коштів у сумі 41 000 грн. з належної йому банківської картки.


В Сумах, 43-річна жінка отримала смс-повідомлення нібито від банку про підтвердження збільшення кредитного ліміту на її банківській карті. Зайшовши до мобільного додатку банку, самостійно зменшити кредитний ліміт громадянка не змогла, натомість спостерігала як даний ліміт піднявся до 28 000 гривень.  Після чого жінка зателефонувала на гарячу лінію банку та заблокувала карту, але згодом дізналася, що з її  банківської карти таки були списані грошові кошти на загальну суму понад 28 000 гривень


У Охтирці 50-річна жінка отримала смс повідомлення з посиланням про "одноразову грошову допомогу від держави". Заявниця перейшла за посиланням де вказала персональні дані картки та пін код до неї. Після чого з її банківської картки  було знято гроші в сумі 47 000 гривень.


У Путивлі, 52-річна жінка втратила 12 500 гривень після того, як у телефоні перейшла за посиланням «Дія допомога …» та вказала всі свої дані та пін-код карти у запропонованій їй електронній формі.


Поліція Сумщини радить громадянам більш зважено та критично ставитися до будь-якої отримуваної ними інформації, аби не стати черговою жертвою шахраїв.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux