Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Начальник поліції області Руслан Пиняга прийняв участь у відкритті пам‘ятного знака на честь учасників АТО
Опубліковано 15 жовтня 2019 року о 18:01

В урочистостях прийняли участь близько сотні сумчан – учасників бойових дій на сході країни: військові, працівники поліції, держприкордонслужби тощо. Освятив пам‘ятний знак архієпископ Сумський та Охтирський Православної Церкви України  Мефодій.

Учора в обласному центрі, на вулиці Героїв Сумщини, був відкритий пам‘ятний знак, де у наступному році буде зведений меморіал учасникам антитерористичної операції на Донбасі.

Серед присутніх – близько сотні учасників бойових дій. Це і військовослужбовці, і працівники поліції, і співробітники держприкордонслужби, і просто пересічні сумчани. Запрошені гості - керівник поліції Сумщини Руслан Пиняга та сумський міський голова Олександр Лисенко.

Відкриваючи пам‘ятний знак, голова громадського об‘єднання «Спілка ветеранів АТО» Володимир Лаврик зазначив, що необхідність встановити меморіал на знак вшанування учасників АТО саме в місті Суми назрів уже давно.

 «В багатьох районних центрах такі пам‘ятники  вже встановлені, і до них завжди йдуть люди. Вшановують  всіх захисників нашої держави – і загиблих, і живих, - підкреслив він. – Міська влада виділила місце, в минулому році об‘єднання «Побратими» провело конкурс на кращий проект пам‘ятника. На виготовлення та встановлення самого пам‘ятника гроші з державного бюджету залучатися не будуть Відтепер ми починаємо збір коштів, і, сподіваюсь, в наступному році ми відкриємо вже й сам меморіал».

Вітаючи присутніх з цією подією, Руслан Пиняга відзначив: «Символічно, що саме в День захисника Вітчизни закладається майбутній пам‘ятник воїнам-атовцям. Антитерористична операція для молодої поліції Сумщини є важливим етапом розвитку і становлення, адже від початку 2014 року й по сьогодні в зоні бойових дій на Донбасі багато сумських поліцейських несли і несуть службу. Серед наших колег є загиблі на бойовому посту, є поранені. Ми пам‘ятаємо і будемо пам‘ятати кожного, хто віддав життя на захист Вітчизни. А кожному з вас  я щиро бажаю залишатися тими ж сміливими бійцями й палкими патріотами, які стояли й стоять на захисті суверенітету й незалежності нашої держави».

Володимир Лаврик, Руслан Пиняга, Олександр Лисенко та архієпископ Мефодій вручили тринадцятьом учасникам бойових дій недержавні пам‘ятні відзнаки.

Після молитовного служіння архієпископ Сумський та Охтирський УПЦ Мефодій освятив пам‘ятний камінь, затим присутні вшанували хвилиною мовчання бійців, що загинули від початку антитерористичної операції.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux