Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині судитимуть колишнього гендиректора АТ «Сумське НВО» та чотирьох його спільників за відчуження майна об’єднання зі збитками в 41,8 млн грн.
Опубліковано 18 травня 2023 року о 17:01

Слідчими Слідчого управління за матеріалами та оперативним супроводом працівників сектору захисту інтересів суспільства та держави кримінальної поліції спільно із співробітниками відділу кримінального аналізу ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора Акціонерного товариства «Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання» та чотирьох його спільників, злочинна діяльність яких призвела до відчуження майна об’єднання зі збитками в 41,8 млн грн.


За даними слідства, на той час генеральний директор до своєї злочинної діяльності залучив чотирьох наближених осіб, зокрема, адвоката, начальника департаменту правового забезпечення об’єднання, приватну виконавицю та свою цивільну дружину.


Відтак, за сприяння директора, начальника департаменту та адвоката об’єднання майно готелю вартістю понад 34 млн грн було продано цивільній дружині директора об’єднання за 19,5 млн грн. При цьому, попри наявність значної суми заборгованості перед фізичними та юридичними особами, підтвердженої судовими рішеннями, з передбачених за укладеним договором коштів за майно готелю було виплачено лише 52 тис. грн в якості стягнення заборгованості з виплати заробітної плати одному працівнику об’єднання.


У свою чергу приватна виконавиця, яка за заявою про примусове виконання рішення суду щодо стягнення заборгованості лише одного працівника об’єднання, ігноруючи інших стягувачів, у Єдиному державному реєстрі речових прав на нерухоме майно змінила дані про обтяження та незаконно зняла арешт з готелю, що стало підставою для його відчуження.


Цивільна дружина директора об’єднання відповідатиме за придбання майна готелю вартістю 34,5 млн грн, сплативши за нього лише 52 тис. грн.


У такий спосіб також було реалізовано інше майно об’єднання, зокрема, операторна, генераторний цех та контрольно-пропускний пункт. Попри те, що вартість зазначеного майна 7,3 млн грн, його відчуження було здійснено за 182 тис. грн.


Дії п’яти підозрюваних кваліфіковано як зловживання повноваженнями та невиконання судових рішень, вчиненні організованою групою (ч. 3 ст.28/ ч. 2 ст. 364-1 та ч. 3 ст. 28/ч. 3 ст. 382 КК України). Приватна виконавиця відповідатиме ще й за несанкціоновані дії з інформацією та зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги (ч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 365-2 КК України). Адвокату також інкриміновано підбурювання до несанкціонованих дій з інформацією та зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги (ч. 4 ст. 27/ ч. 3 ст. 362 та ч. 4 ст. 27/ч. 3 ст. 365-2 КК України).

 

Відділ комунікації поліції Сумської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux