Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині поліцейські повідомили про підозру хлопцю у скоєнні шахрайств
Опубліковано 01 грудня 2022 року о 14:05

Слідчими Конотопського районного відділу поліції за процесуального керівництва прокуратури повідомлено про підозру 19-річному юнаку у 8 епізодах шахрайств, двох крадіжках та незаконному зберіганні зброї та боєприпасів. 


Нагадаємо,  що у березні минулого року юнак познайомився в розважальному закладі з чоловіком, який шукав загублений мобільний телефон знайомого. Хлопець, зорієнтувавшись у ситуації, повідомив чоловікові, що він, нібито, військовослужбовець і зможе, використовуючи свої «службові» зв’язки, допомогти знайти телефон. Крім того, юнак порекомендував заблокувати банківські карти, які «прив’язані» до номера телефону. Довірившись новому знайомому, потерпілий повідомив всі дані банківських карток, у тому числі й пін-коди до них, а також надав йому всі свої паспортні дані та копії своїх документів. Використовуючи отримані дані, хлопець викрав з карток гроші та оформив шахрайським шляхом кредити,  завдавши збитків потерпілому більш як на 50 тисяч гривень. 


В ході подальшого розслідування встановлено,  що зловмисник під виглядом банківського працівника, з фейкової Інтернет сторінки в одній із соціальних мереж запропонував жінці, яка є інвалідом, оформити грошову допомогу. Виманивши у неї всі дані банківських карток та персональні дані, хлопець викрав з банківської картки жінки гроші та оформив на неї кілька онлайн кредитів,  завдавши їй збитків на суму понад 20 тисяч гривень.


Разом з тим, на території однієї з автозаправних станцій міста та під час обшуку за місцем мешканця у зловмисника було виявлено і вилучено автомат Калашникова, 7 магазинів до автоматичної зброї з 225 набоями, тактичну сумку з пістолетом типу револьвер системи «Наган» та 14 патронами до нього.


Слідчі поліції кваліфікували дії підозрюваного за ч. 1 ст. 357 (заволодіння офіційними документами шляхом шахрайства, вчинене з корисливих мотивів), ч. 1 та ч.  2 ст. 185 (крадіжка), ч. 1 ст. 263 (зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів, без передбаченого законом дозволу) та ч. 2 ст. 190 (шахрайство)  Кримінального кодексу України. Слідство триває. 


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux