Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині триває операція «Безпека руху – це життя»
Опубліковано 31 жовтня 2019 року о 15:08

Нагадаємо: на території України, починаючи з першого жовтня, триває комплекс оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на  профілактику та виявлення  фактів порушень  учасниками дорожнього руху  ПДР, зменшення кількості аварій і смертей потерпілих, підвищення обізнаності населення з правилами дорожнього руху тощо. Триватимуть ці заходи до  кінця листопада.

Сьогодні поліція підводить  проміжні підсумки операції «Безпека руху – це життя». За місяць правоохоронці зареєстрували  170 скоєних ДТП, у 88 з яких 4 людини загинули та  ще  84 з різними тілесними ушкодженнями потрапили на лікарняне ліжко.

Співробітники поліції виявили на автошляхах області 226 водіїв, що перебували за кермом у стані сп‘яніння. Ще 558 осіб не мали при собі відповідних  водійських посвідчень або й взагалі не мали права на керування автотранспортом, ще 5 громадян порушили правила перетину залізничних переїздів. Загалом же поліцейські склали більше 1600 адміністративних протоколів на порушників правил дорожнього руху – як на водіїв автотранспортних засобів, так і на пішоходів.

Окрім попередження випадків аварійності на автошляхах області, правоохоронці розгорнули широку просвітницьку роботу: відвідували  дошкільні та шкільні навчальні  заклади, де проводили для малечі та школярів уроки  дорожньої безпеки, роздавали пам‘ятки-нагадування з правил дорожнього руху водіям легкого  мототранспорту та пішоходам, проводили  зустрічі з трудовими колективами автотранспортних підприємств та організацій, в діяльності яких основними напрямками є перевезення пасажирів та вантажів.

Працівники поліції нагадують всім без винятку учасникам дорожнього руху: будьте уважними та обережними на дорогах. Враховуючи той факт, що наближається зимова пора, водіям слід «перевзути» свої автівки на зимові шини, і щоразу, вирушаючи в дорогу, слід брати до уваги погодні умови: туман, дощ, ожеледицю, сильний вітер, снігопад чи заметіль тощо. Таку непогоду, звичайно, краще перечекати вдома. Якщо так складаються обставини, і  відкласти подорож неможливо, потурбуйтеся про те, щоб у разі критичної ситуації у вас було б все необхідне, аби дочекатися допомоги.

Перш, ніж рушати в путь, покладіть у багажник буксиру вальний трос, шанцевий інструмент, ручний ремонтний інструмент, запас питної води та додаткову ємність з паливом. Перегляньте і поповніть аптечку, перевірте наявність вогнегасника, запасіться теплими речами, елементами живлення, ліхтариком та засобами зв‘язку, аби в разі потреби викликати підмогу. Не залишайтеся байдужими, і не проїздіть мимо тих, хто потребує допомоги в дорозі. А про залишені на узбіччі транспортні засоби чи факт ДТП повідомте на спецлінію поліції за номером «102».

Правоохоронці звертаються з засторогою і до пішоходів: будьте уважними при переході доріг, перетинайте проїздну частину по пішохідним переходам, і орієнтуйтеся за світловими сигналами світлофорів. В темну пору доби потурбуйтеся, аби водії могли вас бачити на дорозі: одягніть світовідбивний жилет або прикріпіть на одяг світловідбивні елементи. Особливо потурбуйтеся, щоб діти, які повертаються додому затемно, були помітні здалеку – одягайте їх у верхній одяг світлих кольорів, нашийте на курточки та рюкзаки світловідбивні смужки. Пам‘ятайте – людина в чорному одязі на дорозі малопомітна, а при обмеженій видимості – й взагалі не помітна. Синій колір водії у темряві можуть  побачити  на відстані 17 метрів, червоний – 24 м, жовтий – 35-37 м, білий – 55-60 м,  а одяг зі світловідбивними смужками – 120-130 метрів. Окрім погодних умов всім учасникам дорожнього руху, незважаючи, є вони пішоходами чи водіями, слід також враховувати  стан дорожнього покриття та гальмівний шлях машини. На сухому асфальті при швидкості автівки у 60 км/год він складатиме 17-20 метрів,  на мокрому – до 35 м, по укатаному снігу транспортний засіб гальмуватиме 70-75 метрів до повної зупинки, а по кризі – удвічі далі.

Тож будьте уважними, завжди беззаперечно дотримуйтесь  правил дорожнього руху, і щасливо повертайтеся додому.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux