Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині триває операція «Безпечне літо»
Опубліковано 31 липня 2020 року о 14:36

Аби упередити серед дітей, підлітків та студентської молоді під час літнього відпочинку нещасних випадків, травмувань та загибелі, працівники поліції розпочали та проводять ряд попереджувально-профілактичних заходів. Правоохоронці нагадують дорослим і малим про правила безпечного відпочинку на водоймах, про життєво важливу необхідність дотримуватися правил дорожнього руху та особистої безпеки у побуті та на вулиці.

Працівники поліції говорять: якщо батьки хочуть, щоб літній відпочинок приніс дітям користь і позитивні емоції, їм необхідно знати елементарні правила безпечної поведінки  як у побуті, так і поза домом.

Дорослим слід обов’язково пояснювати дітям, до яких наслідків може призвести власне неуважність, легковажна поведінка або необдумані вчинки.

Батькам слід завжди тримайте у полі зору своїх маленьких діток. Для малечі найбільш небезпечними місцями можуть бути сходи, підвали, горища, будівельні майданчики та ліфти. Тож за жодних обставин не допускайте ігор та пустощів на цих об‘єктах. Також слід застерегти  малечу, аби вони не брали до рук незнайомі предмети, не гралися ними та не кидали їх у вогонь.

Також не зайвим буде, з врахуванням віку дитини, розповісти їй, як необхідно поводити себе на вулиці. Слід застерегти від незнайомих людей, аби син чи донька не вступали з ними у спілкування і не погоджувалися на пропоновані їм ласощі, ігри чи прогулянки. Також необхідно пояснити, чому не можна чіпати невідомі комахи і рослини, торкатися й гратися з бездомними або дикими тваринами.

Влітку особливо актуальною залишається дитяча безпека під час відпочинку на воді. Насамперед потрібно попередити дітей, що купатися у водоймах, де немає спеціально облаштованих пляжів, заборонено. Наближатися близько до води та заходити в неї можна тільки під наглядом дорослих. Слід уникати плавання на значній глибині, й тим більше заборонено запливати за буйки, навіть якщо дорослі знаходяться поблизу. Пірнати та стрибати з висоти у малознайомих місцях небезпечно - це може призвести до травмування. Не можна підпливати і раптово хапати людей за руки чи ноги – це може призвести до травм чи загибелі як самого жартівника, так й об‘єкту його «жарту».

Дорослі мають  чітко контролювати час перебування дитини у воді, аби уникнути переохолодження та подальшої хвороби. Лікарі радять наступну по черговість: 15 хвилин купання – 30 хвилин обігріву на березі.

Поліція нагадує батькам: безпека ваших дітей в першу чергу залежить від вашої уваги та відповідальності. Тож дотримуйтеся цих простих правил, і нехай ваші діти ростуть здоровими та життєрадісними.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux