Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині правоохоронці проводять перевірки щодо дотримання правил полювання
Опубліковано 19 серпня 2021 року о 23:00

Відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» з 07 серпня поточного року на території України розпочалося полювання на пернату дичину. Тож, співробітниками Головного управління Національної поліції в Сумській області спільно з працівниками лісових господарств здійснено рейди з метою недопущення порушень правил полювання, порядку зберігання, перевезення, використання мисливської зброї, надзвичайних подій, поранення та загибелі громадян під час полювання на пернату дичину.

У ході перевірок були виявлені порушення правил зберігання, перевезення зброї, перебування на полюванні з протермінованим дозволом на носіння та зберігання зброї, перебування на полюванні без відповідних документів, стрільба в заборонених зонах. На всіх порушників складено відповідні адміністративні матеріали.

                                                    

Так, в Охтирці поліцейські виявили 62-річного чоловіка, який передав власну мисливську гладкоствольну рушницю своєму 29-річному сину для полювання. На обох чоловіків складено протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 191 КУпАП (порушення правил зберігання, перевезення зброї) та ст. 85 КУпАП (перебування на полюванні без відповідних документів).

У селі Будилка Сумського району правоохоронці виявили місцевого мешканця, який перевозив власну гладкоствольну рушницю в багажнику автомобіля у зібраному стані, чим порушив правила перевезення зброї. На порушника складено протокол про адміністративні правопорушення за ст. 191 КУпАП. Зброю вилучено.

Правоохоронці притягли до адміністративної відповідальності за ст. 91 КУпАП (стрільба в заборонених зонах) двох 42-річних чоловіків. Вони, знаходячись на території Гетьманського Національного природного парку, що на Охтирщині, з мисливськими гладкоствольними рушницями, здійснювали спортивну стрільбу по тарілках зі стенду.

Ще одного порушника виявлено на полюванні з протермінованим дозволом.  На нього складено адміністративний матеріал за ст. 192 КУпАП (перебування на полюванні з протермінованим дозволом на носіння та зберігання зброї).

Під час перевірки урочища Коршачина, поблизу с. Лікарське Сумського району виявлено незареєстровану мисливську вогнепальну зброю. Зброя вилучена.

Поліція наголошує громадянам на безумовному дотриманні правил полювання, порядку зберігання, перевезення та використання мисливської зброї.

«Пам’ятайте, що головною умовою безпеки при користуванні мисливською зброєю є міцні знання, чітке виконання правил поводження зі зброєю та сувора дисципліна під час полювання», - говорить Микола Худенко, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Сумській області.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux