Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині поліція разом з громадськістю протидіє шахраям
Опубліковано 04 березня 2020 року о 09:26

Незважаючи на чисельні попередження правоохоронців, проблематика скоєння шахрайств та крадіжок стосовно пенсіонерів та одиноких літніх людей не стає менш актуальною, і потребує спільної роботи поліції та громадськості.

Відтак, аби охопити якомога більшу кількість населення інформацією про найпоширеніші схеми аферистів і тим самим убезпечити громадян від шахрайських схем, дільничні та співробітники груп реагування патрульної поліції територіальних підрозділів поліції області ведуть широку роз‘яснювальну та превентивну роботу. І залучають до неї велике коло значимих для місцевого населення осіб: соцпрацівників, листонош, фармацевтів, адміністрації торгівельних закладів, представників місцевого самоврядування та місцевих депутатів. Адже саме ці люди часто є єдиним джерелом інформації для стариків та пенсіонерів, оскільки найбільше з ними спілкуються і знають всіх їх проблеми, з якими ті стикаються у щоденному житті.

Відтак, спільні превентивні заходи тривають  на території всієї області. Додаткові зустрічі профілактичного характеру поліцейські організували в ряді населених пунктів Сумщини: в Вороніжі та Клишках Шосткинського району, Слободі, Степінвці та Червоній Слободі Буринського району, у Куянівці Білопільського району, у семи селах Сумського району, в Бурині, Липовій Долині, Кролевці і так далі.  У райцентрах правоохоронці спілкувалися не тільки з пересічними громадянами, а й з працівниками центральних районних лікарень, відділів пенсійних фондів, закладів культури, поштового зв‘язку, з працівниками аптечних пунктів та магазинів.

Окрім того, поліцейські розміщають листівки-попередження у місцях найбільшого скупчення людей або у місцях їх масового перебування: на дошках оголошень, на зупинках громадського транспорту, у приміщеннях лікарень, сільськи та селищних рад; розкладають у поштові скриньки. Також роздають листівки особисто у руки жителям сіл та міст: перехожим, водіям транспортних засобів, молодим і літнім – всім, аби найбільша кількість громадян знали про небезпеку бути ошуканими шахраями, могли розпізнати шахрайські схеми і таким чином уникнути протиправних посягань та втрати своїх заощаджень.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux