Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині поліцейські обговорили зміни режиму роботи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги
Опубліковано 20 січня 2022 року о 16:20

Сьогодні в Головному управлінні Національної поліції в Сумській області відбулася робоча нарада щодо внесення змін до режиму роботи та повноважень Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області.

Захід проходив за участі старшого інспектора з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Сумській області) Управління дотримання прав людини Євгенія Євтєєва, Регіонального представника Уповноваженого ВРУ з прав людини в Сумській області Дмитра Бойченко, представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Сумській області Валентини Волобуєвої та Володимира Лящевського, а також начальника відділу організації діяльності місць тимчасового тримання осіб Володимира Білошапки, заступника начальника управління превентивної діяльності Сергія Стативи представників слідчого управління, управління карного розшуку та чергової частини  ГУНП в Сумській області.

Первинна правова допомога передбачає інформування людей про їхні права, порядок їх реалізації та відновлення у разі порушення.  А право на її отримання мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України. Кожен, хто потребує правову допомогу, може зателефонувати за номером 0800213103.

Зі вступним словом до присутніх звернувся Євгеній Євтєєв. Він наголосив присутнім, що згідно з наказом Міністерства юстиції України з 1 лютого планується реалізація пілотного проекту щодо особливостей прийняття і оброблення повідомлень про випадки затримання осіб, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

До обговорення долучилися і представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Сумській області. Вони поінформували присутніх про особливості прийняття та оброблення повідомлень, які будуть надходити у позаробочий та нічний час, а також вихідні та святкові дні.

Наприкінці, учасники заходу визначили алгоритм щодо порядку сповіщення Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги про затримання осіб, повноваження та статус адвокатів.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux