Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Охтирщині чоловіку повідомили про підозру за пропозицію та надання неправомірної вигоди працівнику поліції
Опубліковано 04 травня 2023 року о 11:10

Чоловік, бажаючи уникнути адміністративної відповідальності, запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду, за не притягнення його до адміністративної відповідальності. Працівники поліції відмовились від грошових коштів, а слідчі вже повідомили зловмиснику про підозру.


Днями співробітники сектору реагування патрульної поліції Охтирського районного відділу поліції, на вулиці одного із сіл Охтирського району, в період дії комендантської години, зупинили мопед під керуванням 24-річного місцевого жителя, який рухався з порушення Правил дорожнього руху.


У ході спілкування з керманичем транспортного засобу, поліцейські виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік пройшов на місці тест за допомогою газоаналізатора на стан сп’яніння, результат якого показав 2,00 % проміле алкоголю. 


Після цього, поліцейськими було складено відносно водія адміністративні матеріали передбачені ч. 1 ст. 130, а також винесено постанови за керування мопедом, який не зареєстровано в законному порядку, без мотошолому та без відповідної категорії, передбачені ч. 2 ст. 126, ч. 5 ст. 121 та ч. 6 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Керманич транспортного засобу аби уникнути адміністративної відповідальності, почав пропонувати поліцейським  хабар. 


Правоохоронці від пропозиції отримання неправомірної вигоди відмовились та попередили зловмисника про кримінальну відповідальність. Однак, це не зупинило останнього і він знаходячись у службовому автомобілі він залишив грошові кошти.


На місце події було викликано слідчо-оперативну групу та задокументовано факт пропозиції та надання неправомірної вигоди.


На даний час зловмиснику повідомлено про підозру за  частиною 1 статті 369 (пропозиція та надання неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux