Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Охтирщині правоохоронці обговорили питання дотримання прав людини в поліцейській діяльності
Опубліковано 09 грудня 2021 року о 18:35

Сьогодні, у Охтирському районному відділі поліції відбулась робоча зустріч поліцейських, представника Уповноваженого Верховної ради України та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.   

У нараді взяли участь начальник чергової частини УОАЗОР ГУНП в Сумській області Олександр Ратєєв, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Сумській області) Управління дотримання прав людини Євгеній Євтєєв, начальник відділу надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Сумській області Володимир Лящевський, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Сумській області Дмитро Бойченко, співробітники чергової служби Охтирського районного відділу поліції, відділення поліції № 1 (м. Тростянець), відділу поліцейської діяльності № 1 (с. Велика Писарівка) та ІТТ № 6 ГУНП області.

Зі вступним словом до присутніх звернувся Євгеній Євтєєв. Він наголосив присутнім, що відповідно до ст. 59 Конституції України кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав. Поряд з цим, нагадав строки тримання, права затриманої особи та особливості кримінального й адміністративного затримання осіб. Крім того, довів недоліки, які були виявлені під час перевірок підрозділів поліції Сумської області у частині дотримання прав людини у поліцейській діяльності з метою недопущення їх у подальшому. 

До обговорення долучився Дмитро Бойченко, який довів присутнім інформацію про повноваження та сфери діяльності Уповноваженого ВРУ з прав людини та його регіональних представництв згідно ЗУ "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини" та презентував щорічну доповідь за 2020 рік про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні.

Володимир Лящевський поінформував про внесення змін до Порядку сповіщення Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги про затримання осіб, повноваження та статус адвокатів. Крім того, нагадав номери телефонів, за якими необхідно повідомляти про затримання осіб, відповідно до вимог чинного законодавство України.

Олександр Ратєєв наголосив на веденні службової документації поліцейськими відповідно до вимог чинного законодавства України.  

Наприкінці, учасники заходу обговорили стан впровадження в підрозділах поліції області системи «Custody Records». Основною метою якої є електронна фіксація всіх дій відносно затриманих осіб, забезпечення їх прав та самих поліцейських, відповідно до європейських стандартів.  

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux