Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Конотопщині привітали поліцейських офіцерів громад з професійним святом
Опубліковано 28 травня 2023 року о 18:05

28 травня відзначається п’ята річниця створення проекту «Поліцейський офіцер громади» в Україні. На території Конотопської ОТГ поліцейські офіцери розпочали роботу у лютому 2023. Цей проєкт активно набирає обертів, адже, побачивши позитивний досвід, все більше громад прагнуть взяти у ньому участь.


Поліцейські офіцери громад щоденно продовжують доводити свою ефективність. Вони постійно перебувають на ввіреній їм території, знають проблеми мешканців, особливості населення та працюють, аби там було спокійно і безпечно.


Важливо, що там, де є ПОГи, вирішилась проблема поліцейської присутності в кожному населеному пункті. Голови громад зазначають, що раніше дільничні мали завантаженість іншою роботою, через постійні чергування в підрозділах та не завжди добирались до так званих дальніх сіл. Нині в громадах, де є ПОГи, ситуація змінюється на краще, бо офіцери бувають скрізь, контролюють територію, приділяють увагу кожному.


Вони є наближеними саме до простих жителів громади, до старост, які забезпечують управління на старостинських округах. Нагальні питання моментально адресується цим поліцейським офіцерам.   


Хоча на Конотопщині поліцейські офіцери розпочали свою роботу у лютому цього року, але і керівництво, і мешканці вже побачили важливість цієї ініціативи. Службу у Конотоській міській територальній громаді несуть два досвідчені поліцейські – Сергій Щербань та Станіслав Оліфіренко. У кожного з них своя територія обслуговування. Станіслав Олефіренко обслуговує мікрорайон «Куба», який знаходиться в місті Конотоп. А Сергій Миколайович Щербань стоїть на варті правопорядку Підлипенського старостинського округу. Окрім керівництва поліції, вони підзвітні керівництву та населенню громади  інформують їх про свою діяльність.


На відміну від дільничних ПОГи мають більш широкий спектр службових обов’язків, адже мають повноваження у сферах розслідування кримінальних проступків, безпеки дорожнього руху, превентивної роботи з дітьми та контролю за обігом зброї.


Майже 90% свого робочого часу ПОГи перебувають на дільниці і переймаються проблемами кожного жителя громади.


Для маленьких жителів їхньої території обслуговування вони не просто правозахисники, а справжні герої, які готові прийти на допомогу не тільки у скрутний час, а й цікаво провести профілактичну бесіду і пограти з ними у спортивні ігри, таким чином пропагуючи підростаючому поколінню здоровий спосіб життя. 


Поліцейські тісно співпрацюють з соціальними службами. Разом з ними організовують спільні рейди та відвідують сім’ї які опинилися у складних життєвих обставинах. Крім профілактичних бесід, поліцейські офіцери спільно з керівництвом громад надають гуманітарну допомогу. Поліцейські активно приймають участь у житті своїх громад та постійно вносять безпекові пропозиції, адже розуміють, що і де потрібно покращити, і керівництво громади прислухається та робить усе для їх реалізації.


Та для ще більш ефективної роботи поліцейським офіцерам громади потрібне робоче місце, де вони зможуть примати громадян та проводити різного штибу бесіди.


Так, у Підлипенському старостинському окрузі, урочисто відкрили поліцейську станцію. Під час урочистостей Конотопський міський голова вручив Сергію Щербаню та Станіславу Оліфіренку ключі від автомобілів високої прохідності Renaut Duster, які обладнані всім необхідним для ще більш ефективного виконання їх службових обов’язків.


Тож з нагоди професійного свята бажаємо Сергію Миколайовичу та Станіславу Євгенійовичу щоб громадяни відчували і захист, і підтримку, щоб кожен бачив у поліцейському офіцері громади перш за все захисника та помічника. Міцного здоров’я, родинного добробуту і подальших досягнень у нелегкій, але такій потрібній людям службі.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux