Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На гостинах у роменських правоохоронців побували школярі
Опубліковано 27 березня 2019 року о 08:45

До працівників Роменського відділу поліції завітали на день відкритих дверей учні 9-х класів загальноосвітньої школи №8.  Цікаву екскурсію для них організував та провів старший інспектор сектору ювенальної превенції Дмитро Ситник.

Екскурсія розпочалася з ознайомлення з роботою чергової частини. Як працівники поліції приймають заяви та повідомлення громадян про скоєні злочини та правопорушення, як споряджається і виїздить слідчо-оперативна група поліції, хто з працівників підрозділу входить до її складу – про ці та інші особливості роботи поліції розповідав юним гостям Дмитро Ситник, старший інспектор сектору ювенальної превенції Роменського відділу поліції. Після знайомства з роботою чергової частини – розмова про діяльність служби ювенальної превенції. Інспектор розповів школярам про відповідальності неповнолітніх за адміністративні та кримінальні правопорушення, і акцентував увагу на тому, до якої години ввечері неповнолітнім можна перебувати за межами домівки; яку відповідальність несуть батьки за правопорушення дітей; детально пояснив з якого віку настає адміністративна та кримінальна відповідальність.

«У майбутньому, якщо у вас виникнуть проблемні ситуації чи запитання -  звертайтеся до нас, ми з радістю вам все пояснимо та допоможемо, - запевнив школярів Дмитро Ситник. – Просто пам‘ятайте, що ми - такі ж самі люди, як ваші батьки та вчителі. Ми  просто виконуємо свою роботу - непросту, а іноді й небезпечну, але все ж таки свою улюблену роботу».

Затим екскурсія перейшла до найцікавішої своєї частини - школярам показали всі зразки озброєння та спецзасоби захисту, якими сьогодні озброєні роменські правоохоронці. Підлітки приміряли на себе захисну амуніцію та влаштували фотосесію, аби мати на згадку про ці відвідини цікаві світлини.

Затим з учнями спілкувалася інспектор кадрового забезпечення Роменського відділу поліції Юлія Ляшенко. Вона разом з курсантами профільного вишу, що перебувають на навчальній практиці, провела профорієнтаційну бесіду: розповіла підліткам, якими якостями треба володіти для успішного навчання та подальшого проходження служби в поліції, про соціальний захист поліцейських та умови вступу до вищих навчальних закладів системи МВС. Прощаючись з господарями, юні гості подякували за можливість «приміряти» на себе роль правоохоронця, та за цікаву і змістовну бесіду.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux