Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ми там, де потрібні – ювенальний поліцейський Сумщини Сергій Тарасенко
Опубліковано 01 жовтня 2023 року о 11:29

Правоохоронець одним із перших став на захист нашої держави у 2014 році і тепер він продовжує стояти на варті безпеки громадян, допомагає і підтримує людей, наставляє на вірний шлях наших дітей. 

 

Коли ворог вдерся на схід нашої країни, Сергій Тарасенко швидко прийняв рішення та вирушив у складі зведеного загону на Донбас. Поліцейський був вражений руйнуваннями та розрухою, які приніс «руській мір». Ще більше його вразили місцеві мешканці, які звикли до боїв та обстрілів, та, незважаючи ні на що, продовжували своє буденне життя, йшли на роботу, в магазин, аптеку, не маючи страху в очах.


Сергій Тарасенко розповідає, що з початку повномасштабного вторгнення ворога, на території Сумської області загинуло 12 дітей. Першою сумною звісткою стала загибель цілої родини у Сумах від авіаційного удару окупантів. Бомба влучила у будинок, де проживала сім’я з трьома дітьми. На жаль, ніхто не вижив.


«Спілкуватись з батьками цих дітей складно і боляче. Взагалі, під час війни, яка б ти не була людина, всі емоції ти пропускаєш через себе, тому саме важке дивитись в очі людини, там цілий спектр емоцій: біль, лють, ненависть, якась надія… Це страшний коктейль», - каже правоохоронець.


Але є і ті діти, які пережили звірства окупантів. На Буринщині військові рф переїхали танком автівку, у якій знаходився підліток. Він втратив ногу, але не втратив жаги до життя, бойового настрою, свого внутрішнього стержня. Тоді ти розумієш, що нашу націю не перемогти.


Правоохоронець часто буває на прикордонні Сумської області, він разом з колегами доставляє місцевим жителям волонтерську та гуманітарну допомогу. «Раніше діти розповідали як вони ходили на ставок, на риболовлю, грати у футбол. Тепер вони гуляють лише поблизу дома, щоб у будь-який момент сховатись в укриття», - розповідає поліцейський.


Більшість родин вже виїхали з п’яти кілометрової зони, адже дітям потрібно навчатись, що у таких селах з такими сусідами на жаль неможливо. Якось Сергію вдалось вмовити багатодітну родину залишити домівку, яка знаходилась на самому кордоні. Розмов з батьками було багато, а коли ж вони все ж таки згодились, поліцейські за допомогою волонтерів швидко підшукали сім’ї нову домівку та допомогли у переїзді.

Звичайно ж люди дякують за допомогу, але найкраща подяка для правоохоронця, бачити посмішки на обличчях людей.


 Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux