Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Микола Лушпієнко: «Працівник поліції, за участі якого сталася аварія, буде відповідати за законом. Родині потерпілого хлопчика надаємо всю необхідну допомогу»
Опубліковано 08 червня 2019 року о 13:53

На цьому сьогодні наголосив начальник поліції Сумщини під час  брифінгу для засобів масової інформації. Нагадаємо: вчора  працівник поліції на пішохідному переході збив дитину, що  наразі знаходиться у лікарні.

Зустріч з журналістами відбулася за ініціативою начальника ГУНП Сумської області Миколи Лушпієнка, і мала на меті надати широкій громадськості об’єктивну інформацію, аби уникнути поширення чуток та неправдивих даних про подію.

Керівник поліції підкреслив, що зацікавлений в неупередженому та об’єктивному розслідуванні. Враховуючи резонансність події, він нагадав, що з учорашнього дня  ЗМІ постійно інформувались про перебіг подій на місці аварії. «Відразу було організовано огляд місця ДТП, опрацьовувались записи камер відеоспостереження, розташованих  на приватних об’єктах, - розповів присутнім журналістам Микола Лушпієнко. -  Згідно зібраних попередніх даних, зіткнення дитини з автівкою сталося поза межами пішохідного переходу. Однак ми встановили ще одну камеру, яка чітко показала, що подія сталася саме на «зебрі»». І про це інформували ЗМІ додатково».

За словами керівника поліції області, нині дитина після операції знаходиться у відділенні інтенсивної терапії. На допомогу місцевим медикам за дорученням  Міністра внутрішніх справ вертольотом прибули київські спеціалісти - реаніматологи та хірурги. Родині хлопчика надається вся необхідна допомога.

Микола Лушпієнко також проінформував присутніх про хід службового розслідування, яке він ініціював відразу після аварії, в рамках якого відсторонив від виконання службових обов’язків недавно призначеного керівника Конотопського  відділу поліції. Нині  службове розслідування, яке проводилось об’єктивно, неупереджено та в максимально стислі строки, знаходиться на стадії завершення.

Що стосується водія, котрий допустив аварію, то наразі він затриманий і завтра йому рамках відкритого за фактом ДТП кримінального провадження буде обрано міру запобіжного заходу одним з полтавських судів.

Микола Лушпієнко відповів на поставлені журналістами запитання та підкреслив, що розслідування у справі ведеться Державним бюро розслідувань.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux