Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Любов до дітей як професія: Тетяна Криницька про роботу в ювенальній поліції
Опубліковано 06 липня 2024 року о 12:49

Понад п’ять років поліцейська присвятила справі за покликом серця – роботі  з молодшим поколінням. Захист прав, свобод та інтересів дитини – основні завдання інспектора ювенальної превенції. 


За освітою Тетяна педагог, саме це стало основою вибору напрямку роботи в правоохоронних органах – працювати з дітьми.


«Якщо робота в поліції – то тільки ювенальна превенція. Завдяки своїй педагогічній освіті, я відчуваю себе на своєму місці, адже працювати з дітьми дуже відповідально з психологічної точки зору. Зазвичай поведінка дитини, яка вчинила те чи інше правопорушення, досить замкнена, відсторонена, інколи навіть агресивна, але спілкуючись з ними ближче, діти бачать в мені, в першу чергу друга, якому можна довіритись. Після таких бесід дитина розуміє неправильність свого вчинку та вже не вчинить так в майбутньому», - ділиться інспекторка.


На питання про те, що найтяжче в професії ювенального поліцейського, Тетяна відповіла – вилучення дітей з сімей.


«Малеча звикла бачити тільки одну модель родини: сварки, насилля як психологічне так і фізичне, умови проживання, які не відповідають навіть санітарним нормам. На превеликий жаль, діти не розуміють, що це порушення їхніх прав, а батьки, які їх «виховують» для них найкращі. В таких випадках мені необхідно діяти, рятувати дітлахів, залучати різні служби, адже якщо залишити дитину в такій сім’ї, невідомо як складеться її подальша доля», - ділиться поліцейська.


Не менш важливою складовою діяльності ювенального поліцейського – є профілактика. Чи не щодня інспекторка проводить разом з дітьми зустрічі, під час яких розповідає про безпечні правила поведінки в різних умовах: біля водойм, вдома, на вулиці, у разі надзвичайних ситуаціях чи при виявленні вибухонебезпечних предметів. Але, все ж таки, головними напрямами профілактичної роботи є правове виховання.


«Особисто для мене дуже важливо бути корисною, коли в мені є потреба – я розумію для чого працюю. Неможливо добре справлятись зі своїми обов’язками без любові до дітей та без почуття відповідальності перед ними. Кожній дитині, потрібно дати максимум турботи та любові, але особливої уваги потребують діти, які схильні до вчинення правопорушень, адже своїми вчинками вони демонструють її нестачу», - розповідає працівниця поліції.


Як додала інспекторка, головна мотивація для неї - це щира вдячність від батьків та тепле відношення дітей, які кожного разу зустрічають її з радістю. 


«Мене хвилює доля кожної дитини і я працюю для того, аби ще багатьом допомогти обрати вірний шлях в житті, адже вони – наше майбутнє». 


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux