Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Конотопські правоохоронці викрили велосипедного злодія
Опубліковано 30 липня 2020 року о 13:28

З різницею в кілька дні житель районного центру викрав два велосипеди, залишені власниками у людних місцях. І хоча двоколісники він встиг збути, оперативники викрили його, і наразі чоловік в рамках відкритого кримінального провадження дає пояснення слідчим.

До Конотопського відділу поліції із повідомленням про крадіжку велосипеда звернувся 74-річний чоловік. Він розповів правоохоронцям, що вдень, приїхавши у справах до центру міста, на кілька хвилин залишив свого двоколісника поблизу одного з торгівельних центрів, а коли вийшов – виявив його відсутність.      За кілька днів з аналогічним повідомленням до відділу поліції звернулася 41-річна конотопчанка.

В ході оперативно-розшукових заходів полісмени з’ясували, що до вчинених крадіжок може бути причетний неодноразово судимий за майнові злочини  33-річний житель Конотопу. Перевіривши отриману інформацію, правоохоронці переконалися у справедливості своїх припущень. Та й сам чоловік не заперечував своєї причетності до скоєного. Він розповів поліцейським, що велосипеди обирав ті, які були не пристебнуті, і які можна було поцупити, не привертаючи зайвої уваги. Викрадене збував випадковим покупцям, правлячи за кожен ровер по кількасот гривень. Гроші витрачав на власні потреби.

Наразі вирішується питання про оголошення чоловікові про підозру у скоєному. Його дії слідчими кваліфікуються за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, скоєна повторно), санкція якої передбачає кримінальну відповідальність у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження чи позбавлення волі строком до п’яти років. Слідчі дії тривають.

Працівники поліції разом з тим рекомендують власникам велосипедів не залишати свій транспорт без нагляду у людних та легкодоступних місцях, придбати та користуватися блокуючими пристроями та запірним механізмами, не довіряти малознайомим чи стороннім людям нагляд за велосипедом чи іншим своїм майном. Дотримуйтеся цих простих правил, і ви вбережете свій велотранспорт від злочинних посягань.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux