Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Інтереси потерпілих завжди залишаються в центрі уваги незалежно від перебігу подій у державі – поліцейський Сумщини Олександр Сіліверстов
Опубліковано 13 травня 2024 року о 10:06

Домашнє насильство в умовах війни в Україні не зникло та не стало менш важливим, це аморальне та неприпустиме явище, якому щодня протидіють правоохоронці незважаючи на бар’єри, пов’язані з численними обстрілами у прифронтових громадах.

«Увага українського суспільства цілком і повністю прикута до війни та подій навколо неї. Проте у цей час небезпека від насильства у сім’ї може загострюватись, чергова сварка, на жаль, інколи закінчується летально. Ми втрачаємо наших героїв на фронті та не маємо права втрачати життя мирних мешканців у безвідповідальному відношенні до проблеми», - зазначає начальник сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Конотопського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області Олександр Сіліверстов.

Поліцейські щодня реагують на повідомлення про домашнє насильство, складають відповідні адміністративні матеріали та притягають правопорушників до відповідальності. Через те, що такі правопорушення можуть залишатись невидимими, правоохоронці якомога більше спілкуються з населенням, аби факти домашнього насильства не замовчувалися, а постраждалі зверталися по допомогу та отримували належний захист своїх прав.


Олександр Сіліверстов працює в органах внутрішніх справ більше 20 років, більшість з яких дільничним, тому певно знає як нівелювання проблеми постраждалою особою призводить лише до погіршення ситуації. Втім, обіймаючи посаду керівника, поліцейський все одно разом з підлеглими виїжджає на виклики, адже інколи молоді фахівці потребують настанов, а інколи тривають довгі розмови з учасниками конфлікту.

«Якщо говорити про нашу роботу під час війни, то можна сказати, що повідомлень про вчинення домашнього насильства стало більше. Думаю це обумовлено тим, що люди знаходяться в постійному стресі і більш гостро реагують на конфлікти всередині родини. Ми ж в свою чергу намагаємось врахувати напружений стан кожного громадянина, детально розібратись в ситуації і знайти «корінь» проблеми не тільки зі сторони поліцейського, а й простої людини. На місці події ми надаємо консультації та психологічну підтримку постраждалим», - розповідає правоохоронець.

У 2015 році Олександр боронив цілісність нашої країни на донецькому напрямку та, виконуючи обов’язки з охорони громадського порядку, бачив як змінились життя звичайних мирних людей, які стали заручниками війни. Тож має бажання донести до громадян те, що життя – це найбільша цінність людини.

«Ми цілодобово готові прийти на допомогу, це наш обов’язок. Не думайте, що у зв’язку з війною зараз «не на часі». Ваше життя важливе як і життя сотень тисяч інших українців, не знецінюйте його», - радить Олександр.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux