Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дві жительки Шостки стали жертвами інтернет - шахрайства
Опубліковано 08 серпня 2018 року о 10:00

Більше десяти тисяч гривен втратили жінки, намагаючись придбати через Інтернет по привабливій ціні вподобаний товар. Довірливі дами зробили за своє замовлення повну передоплату, однак покупки так і не отримали.

Із заявою про шахрайство в поліцію звернувся 35-річна мешканка Шостки. Жінка розповіла: намагалась через Всесвітню мережу придбати мопед. Знайшовши  на відомому інтернет – ресурсі відповідне оголошення з привабливою ціною в 4000 гривен, зателефонувала за вказаним номером. За словами продавця, низька ціна товару була обумовлена гострою проблемою у грошах – мовляв,  дружина хворіє, тож терміново необхідне дороговартісне лікування. Поспівчувавши, жінка домовилась з телефонним співрозмовником про покупку. При цьому замовила транспортування мопеду перевізнику, порекомендованого їй продавцем.

Однією з умов угоди була повна передоплата на вказаний номер банківської картки за товар та доставку. Відтак, жінка перерахувала 4 830 гривень. Однак, незважаючи на це, в обумовлений строк мопед доставлений не був, а представник перевізника та продавець перестали виходити на зв'язок.

«Вражає, що постраждала знала про таки схеми шахрайства з чисельних публікацій в Інтернеті, - говорить Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції, - і все ж вирішила перерахувати гроші, сподіваючись на свою вдачу».

Іншою жертвою інтернет – аферистів стала 64-річна мешканка Шостки. В цьому випадку, намагаючись придбати морозильну камеру, пенсіонерка перерахувала на картку продавця 6 000 гривень передоплати. І теж не отримала свого замовлення.

Наразі за обома фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого ведуть пошуки зловмисників. А поліцейські знову застерігають громадян від подібних «продавців» і «перевізників». Й радять бути обачливими та обережними під час покупок через Всесвітню мережу, і пам’ятати - за будь-якою вигідною пропозицією в Інтернеті може ховатись шахрай. Тож, надсилаючи невідомо кому гроші, довірливі покупці ризикують втратити свої заощадження.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux