Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дитяча безпека залежить в першу чергу від батьків
Опубліковано 05 лютого 2019 року о 13:14

Лише за останню добу до лікарень потрапили четверо неповнолітніх жителів області. Двоє малюків потерпіли від опіку та отруєння побутовою хімією, ще двоє підлітків – від отруєнням алкоголем  невідомого походження. Поліція за всіма цими випадками проводить відповідні  перевірки.

Так, до реанімації з опіками обличчя, шиї та грудної клітини загальною площею 10% потрапив годовалий малюк. Як пояснили в лікарні його батьки, дитина перекинула на себе чашку з окропом.

До відділення інтенсивної терапії потрапив дворічний хлопчик з отруєнням побутовою хімією – маленький дослідник «спробував» на смак рідкий миючий засіб.

Ще двоє неповнолітніх, 12-річнй хлопець та 16-річна дівчина, потрапили під нагляд медиків з отруєнням алкоголем. Працівники поліції з‘ясовують обставини цих подій, та хто з дорослих винний у тому, що підлітки мали вільний доступ до алкоголю.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням бути уважними до безпеки та здоров‘я своїх дітей. Пояснюйте їм про небезпеки, з якими можна стикнутися в побуті чи на вулиці. Розкажіть, яку шкоду спричиняють психічному та фізичному здоров‘ю алкоголь та наркотики. Долучайте молодь до занять спортом та творчістю, якщо є така можливість – запропонуйте дитині заняття у гуртку або секції за її смаком. Намагайтеся підтримувати з дітьми теплі довірчі відносини, аби вони не компенсували нестачу родинного тепла спілкуванням зі сторонніми, іноді соціально неблагополучними людьми. 

Що ж стосується маленьких діток, то батькам слід уважно та пильно слідкувати за ними, усуваючи будь-яку можливість отримання дитиною побутових травм. Закрити  спеціальними заглушками розетки, посуд з гарячими напоями  тримати подалі від краю столу, медикаменти, побутову хімію, елементи живлення та інші небезпечні речі  і речовини тримати у недоступному для малюків місцях. Потурбуватися, аби дитина не могла вилізти на підвіконня та відкрити вікно. Прибрати з зони її доступу отруйні кімнатні рослини. Якщо в будинку чи квартирі є домашні улюбленці, батькам необхідно слідкувати, щоб малеча не зазнала від тваринок ушкоджень.

Тож будьте уважні, і нехай ваші діти ростуть щасливими та здоровими!

Відділ комунікації поліції Сумської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux