Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Бійці зведеного загону поліції Сумщини в зоні ООС вилучають боєприпаси та незаконні вантажі
Опубліковано 27 лютого 2019 року о 17:22

Працівники поліції Сумської області не перший рік допомагають своїм донецьким та луганським колегам  підтримувати  на території Донбасу законність та правопорядок, розкривати злочини, упереджувати правопорушення, охороняти публічний спокій під час масових заходів. Нині в зоні ООС перебуває зведений загін у складі бійців спецроти «Суми» та співробітників Управління патрульної поліції Сумщини. Лише за останній тиждень наші бійці виявили 2 факти незаконного поводження зі зброєю, розшукали викрадену автівку, затримали трьох розшукуваних осіб та упередили кілька фактів незаконного перевезення вантажів.

Так, учора пізно увечері сумські правоохоронці, які несли службу на одному з блок-постів, зупинили легковий автомобіль, в якому, окрім водія, перебував 28-річний пасажир. Те, що останній знаходився у нетверезому стані, було видно з першого погляду. Більш того, молодий чоловік мав при собі дві бойові гранати. На запитання, куди він прямує з таким «вантажем», той пояснив, що їде на вокзал, де має зустрітися зі своєю дівчиною.

«Невідомо, які б наслідки мало це «побачення», якби наші співробітники не вилучили у нього боєприпаси, - коментує ситуацію заступник командира роти «Суми» Микола Графов. – Мало того, що він сам майже не контролював свою поведінку, до  того ж,  ще й віз у людне місце надзвичайно небезпечні речі. Красномовний факт: перебуваючи на задньому сидінні машини, молодий чоловік, ледве побачив наших поліцейських, намагався  ногою закотити гранати під сидіння водія. Детонація боєприпасів могла призвести до каліцтва та загибелі не тільки його самого та керманича машини,  а й кількох десятків оточуючих людей».

Гранати у чоловіка вилучили та передали спеціалістам-вибухотехнікам, а щодо самого нетверезого пасажира нині вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ч.1 ст. 263 КК України.

Напередодні працівники поліції Сумщини  знайшли ще одну одиницю зброї, цього разу – холодної. На задньому сидіння ВАЗівки, за кермом якої перебував 40-річний житель однієї з центральних областей України, вони побачили так звану катану. Жодних дозвільних документів на неї у водія не виявилось. Цю знахідку також вилучили та передали експертам на дослідження.

Впродовж двох останніх днів  наші бійці виявили трьох осіб, що перебували у розшуку як причетні до незаконних збройних формувань, та зупинили і після відповідної перевірки передали місцевим колегам автівку марки Део-Ланос, котра була оголошена у розшуку місцевим органом виконавчого провадження.

«До того ж, протягом кількох останніх днів наші співробітники упередили факти незаконного перевезення різноманітних вантажів, - розповідає Микола Графов. – Так, без відповідних дозвільних документів місцеві жителі намагалися перевезти вантаж металобрухту та деревини».

Працівники поліції супроводили  вантажівки з 5 тонами металу та з майже 30  м.3 лісу на відповідні спец майданчики, де транспортні засоби будуть знаходитись до тих пір, доки тривають відповідні перевірки.

Відтак, служба сумських поліцейських на теренах Донбасу триває, незважаючи на всю небезпеку, що притаманна  зоні, наближеній до театру бойових дій.  І буде тривати – допоки  на всій українській землі  не перестануть гриміти постріли та не відновляться законність, правопорядок і мир.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux