Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпека руху на дорозі - очима дітей
Опубліковано 03 грудня 2019 року о 12:18

Учні двох шкіл Сумського району презентували поліцейським у своїх малюнках власне бачення дотримання правил дорожнього руху як дорослими, так і дітьми.

Тематичний урок «Дитяча безпека на дорозі та в побуті» був організований інспекторами ювенальної превенції Сумського районного відділу поліції Вікторією Лисенко та Анною Хоменко для учнів Сульської та Великовільмівської шкіл.

Після того, як учням 2-х класів нагадали основні правила дорожнього руху для маленьких пішоходів, поліцейські запропонували дітям самим викласти своє бачення безпеки руху. Для чого попросили скористатися… кольоровими олівцями та папером.

Юні художники взялися до справи з усією відповідальністю, що притаманна такій серйозній темі. І вже за двадцять хвилин самі, розмістивши малюнки на дошці, розповідали, як слід вчинити пішоходу в тій чи іншій ситуації.

Під час зустрічі з більш дорослими дітьми, учнями 7-х класів, працівники поліції  обрали інший спосіб подачі інформації, тож урок пройшов у формі лекції-тренінгу. Підлітки з задоволенням взяли участь у запропонованій вікторині на вже означену тематику, тож урок видався і цікавим, і пізнавальним, і веселим. До того ж, правоохоронці нагадали семикласникам і правила безпеки у побуті та під час дозвілля на вулиці, та застерегли: перш ніж зважитися на пустощі чи сумнівний вчинок, слід подумати про наслідки.  І це стосується не лише розваг, а й спілкування з однолітками, з батьками, з іншими дорослими членами суспільства. Не слід піддаватися на вмовляння «спробувати» сигарету, алкоголь чи  так званий «легкий» наркотик. Це – перший крок до руйнування власної особистості і  свого організму. Також не слід погоджуватися на сумнівні пропозиції стосовно легкого заробітку – як правило, такі справи закінчуються адміністративною або навіть і кримінальною відповідальністю. Діти уважно вислухали поради  правоохоронців, як не стати жертвою домашнього насильства чи булінгу, і вже самі задавали запитання стосовно того, як слід вчинити у тій чи іншій непростій чи критичній ситуації, до кого слід звертатися за допомогою в разу потреби і що треба знати для того, аби уникнути  протиправних посягань.

Працівники поліції й надалі планують проводити  подібні зустрічі  зі школярами, і готують для обговорення з дітьми інші, не менш цікаві і актуальні, теми.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux