Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Аби затримати автомобільного крадія сумським поліцейським вистачило декількох хвилин
Опубліковано 07 червня 2018 року о 16:13

Зловмисник проник до автомобіля, залишеного без нагляду  господарем і викрав звідти 26 тисяч гривень. Вчасне повідомлення про злочин та професійна робота диспетчера лінії "102", який спрямував патрульні наряди поліції на пошук крадія, дозволило затримати останнього "гарячим слідом".

В Сумах на телефонну лінію "102"  звернувся 45-річний чоловік та повідомив, що в салон його автомобіля «Мерседес-510» проник невідомий і викрав барсетку з грошима у сумі 26 000 гривень. Заявник пояснив, що лише на декілька хвилин відійшов до магазину, залишивши закритий автомобіль на узбіччі дороги. У злочині він підозрював чоловіка, якого побачив через віконне скло магазину біля своєї автівки, що потім сів в легковик " Таврія" і поїхав. Він надав прикмети підозрюваного оператору лінії "102".

"Отримавши необхідну інформацію, інспектори лінії "102" швидко зорієнтували на розшук підозрюваного у крадіжці великої суми грошей всі автопатрулі, що несли чергування в обласному центрі, - коментує начальник Сумського відділу поліції Павло Карабута. -  І вже за кілька хвилин на одній з центральних вулиць міста, наряд патрульної поліції зупинив розшукуваний автомобіль з підозрюваним  за кермом. Поліцейські  доставили чоловіка до Сумського відділу поліції, де потерпілий відразу упізнав його. Затриманому  52-роки. Він виходець з Кавказького регіону, проте вже довгий час мешкає в Україні".

В ході слідства, правоохоронці встановили, що цей чоловік, вже не раз, за допомогою сканування автосигналізації, проникав в середину чужих автомашин та скоював крадіжки грошей і цінностей.

Так у серпні 2016, в Сумах, цей же зловмисник, в той час коли водій іншої іномарки з напарником відлучились з автомобіля на обід,  проник до салону авто та поцупив звідти 174 000 гривень готівки.

Наразі чоловіку   повідомлено про підозру  за вчинення ним злочину передбаченого ч. 2 та ч. 4 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті, за крадіжку, вчинену повторно, передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до восьми років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux