Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Аби уникнути біди – не залишайте дітей без нагляду. Поради від поліції
Опубліковано 30 червня 2020 року о 12:13

Останнім часом все частіше трапляються випадки травмування дітей через безпечність та неуважність дорослих. Тож правоохоронці нагадують батькам прості та дуже важливі правила, які допоможуть вберегти вашу дитину від нещасного випадку, а вас – від неприємностей.

Найчастіше малюки труяться медичними препаратами, побутовою хімією, до яких можуть вільно дістатися; отримують опіки, вхопивши гарячий предмет чи виливши на себе чашку з окропом; зазнають уражень електричним струмом, через вільний доступ до розеток чи електричних приладів; падають з висоти тощо.

Тому правоохоронці вкотре наголошують батькам: не залишайте малечу на самоті ні на хвилину.

Завжди зберігайте ліки у недосяжному для дитини місці – наприклад шафі, яка зачиняється на замок. Не кажіть, що таблетки – це цукерки чи солодощі, адже наступного разу вона схоче спробувати їх сама. Краще не давати малюком іграшки, що розбираються на дрібні деталі: дитина може непомітно взяти їх до рота, та проковтнути, або ж такі речі можуть потрапити у дихальні шляхи і призвести до серйозної травми, або ж навіть смерті.

Працюючи з засобами побутової хімії ні на мить не залишайте їх в кімнаті, де грається малеча. Ручки сковорідок і каструль краще повернути всередину плити, щоб дитина не могла взятися за них та отримати опіки. Ножі, ножиці, сірники та інші небезпечні предмети слід тримати у шухлядах чи шафах, до яких дитина не зможе дістатися, або під замком. Електророзетки, слід закривати захисними кришками, а електричні прилади розміщувати в недосяжних для малюків місцях.

Краще не ставити біля вікон меблі, щоб дитина не змогла залізти на підвіконня. Задля безпеки на вікнах повинні бути встановлені замки та інші пристосування, які не дозволять маленьким «дослідникам» відкрити вікно і просунутися в нього.

Останнім часом все частіше трапляються випадки коли діти, граючись, відходять від будинку на значну відстань, та заблукавши, не можуть знайти дорогу додому. Тож тримайте малечу завжди у полі зору.

Також, не зайвим буде, із врахуванням віку дитини, розповідати їй як вести себе на вулиці, про те, що слід остерігатися незнайомих людей, не чіпати бездомних тварин, не знайомих комах, рослин, не підходити близько до водойм без супроводу дорослих та швидкісних автодоріг.

Дотримуючись цих простих правил можна попередити події, які загрожують здоров’ю і життю дитини.

Крім того, поліція нагадує громадянам: невиконання батьками або особами, що їх замінюють обов’язків щодо виховання дітей тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу.

Пам’ятайте: прості речі рятують життя.    

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux