Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Сумах в день свого професійного свята поліцейські-кінологи запросили всіх сумчан на показові виступи
Опубліковано 02 квітня 2019 року о 17:30

В дитячому парку «Казка» для глядачів розгорнули справжню виставу. Працівники Кінологічного центру поліції області та їх вихованці влаштували показові виступи з курсу слухняності та затримання злочинця, з пошуку зброї та заборонених речовин. Також зі своїми домашніми улюбленцями виступили юні сумчани - члени кінологічного гуртка, більшість з яких неодноразові призери та переможці Всеукраїнського відкритого чемпіонату «Юний кінолог».

Німецькі вівчарки та доберман, кавалер-кінг-чарльз-спанієль, лабрадор  ретривер – сьогодні в сумському дитячому парку  «Казка» разом з господарями близько десяти службових собак влаштували справжнє свято. І привід для нього був – кінологічна служба поліції саме сьогодні, 2 квітня, відзначає 25 років від дня свого створення.

Сьогодні в КЦ ГУНП області працюють 15 інспекторів-кінологів, котрі нині несуть службу з 30 чотирилапими напарниками. Поліцейські-кінологи дресирують  собак на пошук зброї та наркотиків, затримання злочинців та розпізнавання у натовпі певних запахів, пошуки людини  по сліду  тощо.  До того ж, займаються і просвітницькою роботою – популяризують  кінологію та ведуть підлітковий гурток «Юний кінолог».

Робота поліцейських з тваринами складна, тривала і дуже кропітка. Адже виростити сильного та слухняного пса мало, - необхідно виховати справжніх напарників, сильних, витривалих, сміливих, розумних та відданих, на яких іноді покладаються вкрай термінові та складні завдання.

Тож про свою роботу та всі досягнення своїх чотирилапих «колег» сьогодні поліцейські-кінологи розповіли дорослим і юним жителям Сум, та показали вміння своїх вихованців.

На кількох майданчиках близько півтори години тривали показові виступи як самих поліцейських собак, так і тих, які виховують гуртківці.  Затим ділилися з глядачами своїми знаннями стосовно виховання, догляду та  дресури  собак.

Глядачі, більшість з яких склали діти та підлітки, з видимою цікавістю спостерігали за тваринами. А після закінчення виступів з явним задоволенням влаштували фотосесію. Захоплення, радість та безліч позитиву з боку дітей та дорослих стали справжнім подарунком для «іменинників», тож вони можуть впевнено сказати: свято безумовно вдалося для всіх учасників сьогоднішнього дійства.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux