Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Сумах патрульна поліція затримала грабіжника-велосипедиста
Опубліковано 14 червня 2018 року о 09:27

34-річний житель Сум винайшов для себе оригінальний спосіб скоєння злочинів – пересуваючись велосипедом, зривав золоті прикраси з жінок і миттю зникав. На розшук зухвалого зловмисника був зорієнтований весь особовий склад поліції Сум. Цілеспрямована робота дала свій позитивний результат – затримали чоловіка після чергового скоєного ним злочину.

Світлана – остання жертва грабіжника-велосипедиста. Вона й досі не відійшла від пережитого шоку, тому ледь стримує сльози. Каже, поверталась вулицею додому, коли раптово на своїй шиї відчула чужі руки. «Я зрозуміла, що мене грабують, тому перше, що зробила – схопила міцно золотий ланцюжок, який був на шиї, - говоріть жінка. - Проте чоловік, якого я побачила за спиною, встиг зірвати з нього хрестик. Він був на велосипеді і наздогнати я його не змогла. Була в розпачі, тому одразу зателефонувала на лінію «102».

Першими інформацію про подію отримав екіпаж патрульної поліції у складі старшого лейтенанта Миколи Татарінова та капрала Вікторії Кійко. За кілька хвилин вони вже були на місці скоєння злочину. « Ми  отримали орієнтування та прикмети грабіжника, - говорить Микола Татарінов. - Зорієнтувавшись, по шляхам можливого уходу зловмисника одразу  почали первинні розшукові заходи. На одній з прилеглих вулиць нашу увагу привернув чоловік на велосипеді, дуже схожий за описом на розшукуваного. Ми його зупинили. І не помилились. Спочатку він поводив себе спокійно, а потім, під час поверхневого огляду, спробував позбутися золотого хрестика».

Як виявилось, це була річ потерпілої. Нападника вона впізнала одразу. Тож його затримали і доставили до Сумського відділу поліції.

Чоловіку – 34-роки. Він сумчанин і вже мав судимості за майнові та наркозлочини. Вже доведено, що Світлана не єдина жінка, яку він пограбував цього дня.

«Коли до нас почали надходити повідомлення про те, що в Сумах велосипедист грабує жінок, на його розшук  був зорієнтований весь особовий склад поліції Сумщини. Спільно з патрульною поліцією ми збільшили кількість нарядів у місцях ймовірного скоєння ним злочинів, перекрили всі можливі шляхи  відходу. Завдячуючи чітко спланованим заходам, працівникам патрульної поліції  вдалось затримати зухвалого зловмисника фактично за 500 метрів від місця скоєння останнього злочину,- коментує подію Павло Карабута, начальник Сумського відділу поліції. – В поліції вже встановили його причетність до скоєння 7 таких злочинів в обласному центрі. В нас є всі підстави вважати, що цей список може бути значно довшим. Тому ми перевіряємо його на причетність до скоєння аналогічних злочинів як в місті, так і за його межами».

Дії затриманого правоохоронці кваліфікували за ст.186 «Грабіж» Кримінального кодексу України і вже розпочали кримінальне провадження. Покаранням за скоєне може стати від чотирьох до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції в Сумській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux