Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Сумах від вибуху мисливського пороху постраждало двоє малолітніх дітей та їх батько
Опубліковано 08 червня 2018 року о 14:16

Подія сталася вчора о 16.20 на подвір’ї житлового будинку. Там від вогника запальнички вибухнула банка з порохом,  в результаті чого постраждав власник помешкання та двоє його дітей, серед яких 10-місячна донька. Наразі за даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за фактом недбалого зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів, в рамках якого встановлюють обставини того, що сталось.

Повідомлення про те, що на подвір’ї одного з житлових будинків, стався вибух, в результаті чого є травмовані, до поліції надійшло від лікарів. Вони повідомили, що в тяжкому стані з опіками різного ступеню тяжкості до них госпіталізовані 10-річний хлопчик разом з10-місячною сестричкою, а також їх батько.

Для з’ясування всіх обставин на місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група Сумського відділу поліції та вибухотехніки ГУНП. Опитавши очевидців, вони встановили, що  10-річний хлопчик з дозволу батька та в його присутності, а також у присутності своєї 10-ти місячної сестрички заради розваги підпалив мисливський порох, в результаті чого і стався вибух.

Наразі діти у вкрай тяжкому стані знаходяться в реанімаційному відділенні Сумської обласної дитячої клінічної лікарні. А їх 41-річний батько знаходиться в опіковому відділенні СОКЛ. 

Як пояснив поліції батько постраждалих дітей, банку з мисливським бездимним порохом «Сокіл» виробництва СРСР, знайшов у сусідній нежилій та незачиненій квартирі його син. Після чого, в його присутності, дозволив підпалити хлопцю порох, в результаті чого і стався вибух.

«При огляді приміщень будинку, розрахованому на проживання кількох сімей, а також спільного коридору, фахівці вибухотехнічної служби виявили ще три металеві банки з порохом та коробку з капсулями, які залишилися  в одній з покинутих квартир, - коментує заступник начальника ГУНП Олег Григоров. – За цим фактом в поліції одразу відкрили кримінальне провадження за ст. 264 «Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів» Кримінального кодексу України. Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, - карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк».

Відділ комунікації поліції Сумської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux