Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині у ході спецоперації правоохоронці викрили осіб, які координували злочинну діяльність в області та поширювали злочинний вплив у колонії
Опубліковано 23 жовтня 2021 року о 09:40

Вчора, 22 жовтня, слідчими слідчого управління ГУНП в Сумській області, за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури, трьом організаторам угруповання повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 255-1 (поширення злочинного впливу), ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

У ході слідства встановлено, що зловмисників координували «злодії в законі» так званого Сухумо-кутаїського клану, у тому числі з території Російської Федерації.

Учасники угруповання намагалися поширити злочинний вплив на жителів декількох регіонів України. Щоб реалізувати це, вони створили розгалужену мережу своїх «осередків».

Зловмисники залякували громадян, тероризували підприємців і «вибивали» з них гроші. До потерпілих вони застосовували психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи. Одержаними таким шляхом грошима поповнювалася злодійська «каса».

Крім того, ці гроші зловмисники використовували і для підтримки засуджених поплічників у місцях позбавлення волі та поширення там злочинного впливу.

Працівниками слідчого управління ГУНП в Сумській області за  матеріалами та оперативним супроводженням УСБУ в Сумській області, спільно з працівниками УКР ГУНП в Сумській області, а також за участі працівників спецпідрозділів КОРД, РПОП ГУНП в Сумській області, Альфа УСБУ в Сумській області та за сприянням працівників Державної установи «Сумська виправна колонія № 116» проведено санкціоновані обшуки в колонії та за місцями проживання фігурантів кримінального провадження в містах Суми, Конотоп та Миколаїв. У ході яких правоохоронці виявили відмички, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, банківські картки та «боргові» розписки.

Наразі двох учасників угруповання затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, інші учасники перебувають в місцях відбування покарання. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників протиправної діяльності.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється Сумською обласною прокуратурою. 

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux