Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині працівники поліції виявили черговий факт пропозиції неправомірної вигоди
Опубліковано 11 жовтня 2021 року о 12:04

Аби уникнути відповідальності за керування транспортом у стані сп’яніння та без відповідних документів, 30-річний водій легковика намагався відкупитися від поліції грошима. Поліцейські гроші не взяли та притягли порушника до відповідальності.

Під час чергування, поліцейські сектору реагування патрульної поліції Роменського районного відділу поліції, на одній із вулиць селища Липова Долина, в нічний час, зупинили автомобіль “ВАЗ 21124” за порушення Правил дорожнього руху. Водій який знаходився за кермом, зупинився та чомусь кинувся тікати. Правоохоронці швидко його наздогнали.

Як з’ясувалося, 30-річний житель району мав явні ознаки алкогольного сп'яніння, а показувати документи, на право керування даним транспортом, він взагалі відмовився.    

Щоб уникнути відповідальності, порушник почав умовляти одного з працівників поліції «вирішити питання» за гроші, пропонуючи за не притягнення його до адміністративної відповідальності 2000 гривень. Поліцейський попередив порушника про його неправомірні дії, але той все ж стояв на своєму.

Врешті поліцейські стосовно громадянина склали два адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 126 “Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом” та ч. 1 ст. 130 “Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння, що знижують їх увагу та швидкість реакції” Кодексу України про адміністративні правопорушення.  “Крім цього, стосовно чоловіка, який намагався уникнути відповідальності за адміністративне правопорушення пропонуючи правоохоронцям гроші,  відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України, - коментує Андрій Лещенко, начальник Роменського районного відділу поліції. - Тепер жителю району може загрожувати покарання  у вигляді позбавлення волі строком  до чотирьох років.”   

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux