Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині поліція затримала підозрюваного у подвійному убивстві
Опубліковано 14 січня 2019 року о 13:30

Будучи в гостях у свого знайомого, раніше судимий 38-річний житель села Славгород, що на Краснопільщині, завдав смертельних ударів сокирою не тільки господарю, а і його приятелю. В  результаті чого ті померли на місці події. Потерпів від рук зловмисника і третій місцевий житель, котрого з відкритою черепно-мозковою травмою медики доправили до реанімації.  Наразі підозрюваний затриманий в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Повідомлення про те, що в селі Славгород вбито кілька людей, до поліції повідомив місцевий житель - колишній військовий, котрий приїхав на вихідні додому. Чоловік розповів: увечері, близько 22:00, він у справах зайшов до сусідського будинку. І виявив на підлозі житлової кімнати кілька нерухомих закривавлених тіл – самого сусіда, його квартиранта та ще одного односельця. Крім того, в будинку знаходиться ще один чоловік, котрий, скоріш за все, і є винним у трагедії.

На місце події негайно вирушили медики та працівники поліції, де їх очікував заявник. До того ж, він утримував до приїзду правоохоронців ймовірного підозрюваного, котрий, прокинувшись і зрозумівши ситуацію, намагався утекти.

Затриманий – 38-річний раніше судимий за вбивство місцевий житель. Під час першочергових слідчих дій він зізнався у скоєному та розповів: кількома годинами раніше він прийшов у гості до 42-річного власника будинку, і під час бесіди за пляшкою посварився з ним. Руками придушивши приятеля, зловмисник поклав того на ліжко, прикрив ковдрою, після чого повернувся до столу. Коли ж до будинку зайшов 53-річний квартирант і намагався розштовхати нібито сплячого господаря будинку, гість ухопив сокиру і завдав тому кілька ударів по голові. Прикривши тіло рядниною, він знову повернувся до пляшки. Подібна доля спіткала ще одного гостя, котрий мав необережність зайти до будинку, де поруч з двома мерцями розпивав горілку їх убивця. Коли ж оковита закінчилась, він просто ліг поруч своїх жертв і заснув.

«Лікарі, оглянувши тіла, констатували смерть двох громадян від рубано-різаних ран, спричинених  гострим важким предметом по голові, - коментує Віталій Усик, ситуацію заступник начальника Краснопільського відділення поліції. - Третій потерпілий, 48-річний місцевий чоловік, виявився живий. Його негайно доправили в реанімацію обласної лікарні, де він перебуває й досі у безконтактному стані».

Наразі в поліції вже відкрили кримінальне провадження за ознаками п.п 1, 13 ч.2 ст. 115 КК України, в рамках якого проводяться подальші слідчі дії. Підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 КПК України, слідчі узгоджують питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Працівники поліції вдячні небайдужому чоловіку, котрий допоміг затримати небезпечного підозрюваного, упередивши таким чином, можливі нові злочини проти жителів села, і цілком імовірно, врятувавши комусь з них і життя, і здоров‘я.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux