Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині поліція запобігла масовим безладам (ОНОВЛЕНО)
Опубліковано 26 липня 2018 року о 19:03

В Конотопі під час засідання міськради, виник конфлікт між прибічниками діючого мера та його опонентами. Працівники поліції розборонили конфліктуючі сторони. П’ятдесят найбільш активних порушників громадського порядку доставлені до відділу поліції . Під час сутички постраждало четверо правоохоронців.

Під час роботи депутатського корпусу неодноразово виникали  словесні  конфлікти між прихильниками міського голови та його опонентами. Обидві сторони зібрали в залі своїх прибічників, котрі свідомо  провокували  конфлікти та бійки. Оскільки на засіданні були присутні  містяни та громадські активісти, працівники поліції  стали стіною між протиборчими сторонами, щоб не допустити масових безладів та жертв серед громадян.

«В результаті правоохоронцям довелося вжити превентивних заходів та вивести із зали 50 найбільш активних  порушників порядку і доставити їх до поліції.  Під час сутичок постраждали четверо працівників поліції, - говорить заступник начальника ГУНП області Олег Кузмінков. - Я ще раз підкреслюю  - поліція поза політикою. Задля забезпечення спокою громадян та порядку в місті ми будемо вживати всіх  заходів, передбачених чинним законодавством».

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група Конотопського відділу поліції, співробітники Слідчого управління ГУНП області та прокуратури. Сьогоднішнім подіям буде дана принципова правова оцінка.

ОНОВЛЕНО

На даний час відомо, що до відділу поліції було доставлено 46 найбільш активних порушників громадського порядку під час конфлікту у міськраді. Крім того, під час сутички постраждало семеро правоохоронців та дві цивільні особи.  

Поліція за даним фактом розпочала ряд кримінальних проваджень: за ч. 4 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України, ч. 2 ст. 342 (опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків) КК України та ч. 4 ст. 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу тяжкого тілесного ушкодження у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків, вчинене організованою групою) КК України.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux