Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині поліцейські запобігли вбивству чотирирічної дитини
Опубліковано 29 травня 2018 року о 11:11

Жителька Луганської області зачинилась на зйомній квартирі із сином своєї подруги, вимагаючи повернути свою доньку, яка перебувала у місцевому дитячому будинку. В противному випадку погрожувала відтяти дитині голову. Невідомо до яких наслідків призвела така неадекватна поведінка жінки, як не поліцейські, які прибули на виклик. Вони заспокоїли жінку та звільнили дитину.

Подія сталася сьогодні в Сумах. Близько 8 години ранку на лінію «102» надійшло повідомлення що в квартирі однієї з багатоповерхівок по вул. Охтирська жінка зачинилась з сином своєї подруги та погрожує його вбити. Вимагає привести власну трирічну доньку, яку, з її слів, подруга  вночі віддала до дитячого будинку. Враховуючи серйозність такого повідомлення за вказаною адресою виїхали керівництво ГУНП області,  психологи, слідчо-оперативна група відділу поліції, працівники ювенальної превенції. Інформація підтвердилась. Життю дитини загрожувала реальна небезпека.

«Спочатку перемовини ми проводили через віконні грати. Жінка  була в неадекватному стані і  реально погрожувала дитині відтяти ножем голову. Хлопчик був дуже наляканий і плакав, - розповідає Володимир Бабич , заступник начальника ГУНП в Сумській області, - з’ясувалось, що жінка утримувала  дитину подруги з неприязнених мотивів. Встановлено, що вночі вона з подругою розпивала спиртне. Після чого подруга і  віддала її доньку до дитячого будинку. І сьогодні в такий неадекватний спосіб жінка вирішила її повернути. Я разом із психологом  усіма доводами намагались її заспокоїти. Була привезена з дитячого будинку дівчинка. Жінка через вікно передала нам свого заручника та ніж  в обмін на власну дитину.»

Дитина вже була на вулиці , а психологи продовжували працювати із зловмисницею. І контакт був налагоджений. Жінка відчинила двері керівнику психологічної служби поліції.

«Вона й досі перебувала в нетверезому стані, - розповідає Олена Ковальова , керівник відділу психологічного забезпечення управління кадрового забезпечення ГУНП області, - в квартирі були розкидані ножі. І я впевнена, що спізнись ми  хоч на годину , трагічних наслідків було б не уникнути. Головне – було вивести з квартири другу дитину.  Адже молода жінка  й досі перебувала у збудженому та агресивному  стані, тому доньку віддавати не хотіла. Під час нашою з нею розмови поступово вона почала заспокоюватись і  довіряти мені. Вона погодилась віддати  свою доньку моїм колегам поліцейським,  які запевнили  що дитина перебуватиме в добрих умовах під наглядом вихователів.»

Наразі жінка затримана. По даному факту  в поліції відкрите кримінальне провадження за ч.2ст. 147 КК України « Захоплення заручників». Покаранням за скоєне жінці може стати позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux