Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Конотопські правоохоронці оперативно затримали чоловіка, який пограбував 14-річного підлітка
Опубліковано 24 грудня 2019 року о 13:19

Зловмисником виявився неодноразово судимий за аналогічні злочини 40-річний житель одного із сіл Конотопського району. Наразі він затриманий у порядку ст. 208 КПК України та дає пояснення слідчим.

Із повідомленням про те, що невідомий чоловік відібрав дорогий мобільний телефон, до Конотопського відділу поліції звернувся сам потерпілий, 14-річний місцевий хлопець. Він пояснив, що близько 17:00, в одному з мікрорайонів міста до нього підійшов чоловік та, погрожуючи силою, відібрав телефон і зник у невідомому напрямку.

«На встановлення особи зловмисника та місця його можливого перебування був зорієнтований увесь особовий склад підрозділу, а на місці події працювала слідчо-оперативна група, - коментує ситуацію Олег Переход, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Конотопської поліції, - Ми провели ряд оперативних та розшукових заходів і вже впродовж години вирахували ймовірного зловмисника».

Отримавши від потерпілого приблизний опис нападника, оперативники перевірили осіб, що мають судимості за скоєння аналогічних злочинів, відпрацювали територію, прилеглу до місця події, та перевірили всіх підозрілих осіб. В результаті таких заходів розшуковці і вийшли на зловмисника. Він спочатку заперечував свою причетність до даного правопорушення, та коли правоохоронці буквально похвилинно відновили його маршрут того вечора, - змушений був зізнатися.

До слова: добре розуміючи суть свого вчинку, чолов’яга намагався приховати скоєне та забезпечити собі алібі, а тому одразу заховав відібраний ґаджет, а сам імітував погане самопочуття. Причому настільки вдало, що співчутливі громадяни викликали йому «швидку». Проте медиків обдурити йому не вдалося.

Тож на даний момент вирішується питання про оголошення зловмисникові про підозру у скоєному кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж) та обрання міри запобіжного заходу. За скоєне цього разу йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux