Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Курсанти Сумської філії ХНУВС з екскурсією відвідали ГУНП в Сумській області
Опубліковано 27 червня 2023 року о 17:55

Сьогодні група першокурсників, які розпочали навчання в Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ з екскурсією відвідали відділ диспетчерської служби, відділ служби «102» та відділ комунікації ГУНП в Сумській області і ознайомилися з роботою їх працівників.


«Такі екскурсії для молодих правоохоронців, які після проходження навчання через деякий час самостійно будуть нести службу поліцейського, ми проводимо в рамках навчальної дисципліни «Поліцейська діяльність», - говорить професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олексій Шуміло, – бо майбутні поліцейські повинні розуміти, чим займаються ці служби, і їх важливість у механізмі роботи Національної поліції».


Звичайній людині, котра бачить лише зовнішню сторону роботи поліції, не зовсім зрозумілі ті процеси, які «запускає» дзвінок потерпілого чи свідка, і що саме відбувається після того, як оператор служби «102» знімає слухавку. А його завдання у найкоротший час зібрати максимальну кількість інформації про подію та правильно її кваліфікувати. Що саме трапилося, за якою адресою, чи є потерпілі – від цієї інформації залежить те, як швидко на місце події прибуде наряд поліції, і яка саме це буде група – працівники патрульної поліції, слідчо-оперативна група територіального підрозділу чи група реагування поліції охорони», - розповідає начальник відділу служби «102» Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Сумській області Ярослав Шабаль.


Поряд з операторами лінії «102» працюють диспетчери з числа атестованих працівників поліції. Їх завдання – тримати на постійному контролі ситуацію в області та відслідковувати маршрути чергових нарядів поліції, координувати їх дії. Також диспетчери мають технічну можливість відслідковувати в режимі он-лайн стан та процес збору і фіксації матеріалів групою, що прибула на виклик.


Загалом же система зв‘язку служби «102» фіксує абсолютно всі вхідні дзвінки, і кожен з них в обов‘язковому порядку проходить процес реєстрації та фіксації, аби за необхідності, можна було б подзвонити заявнику і повідомити про результати розгляду чи реагування на його повідомлення. Працівники розуміють: якщо на лінію надійшов дзвінок, то на тому кінці дроту хтось потребує допомоги. Іноді – негайної. До кожного, хто телефонує до поліції очікуючи на допомогу, тут завжди поставляться з розумінням і нададуть потрібну допомогу.


Наступна зустріч курсантів поліції відбулася з працівниками відділу комунікації ГУНП в Сумській області. Основні завдання і функції цього підрозділу полягають у координації заходів, спрямованих на реалізацію інформаційної політики поліції, упровадження гласності та відкритості в діяльності органів (підрозділів) поліції, забезпечення в установленому законодавством порядку інформування громадян про діяльність Головного управління Національної поліції Сумської області через засоби масової інформації та комунікації, якісного забезпечення функціонування офіційного веб-сайту ГУНП, системного і оперативного оновлення інформації на ньому. А також здійснення моніторингу та аналізу інформації, яка викладена в ЗМІ, мережі Інтернет, про діяльність Головного управління Національної поліції у Сумській області.


Однією з функцій відділу комунікації є надання допомоги інформаційним агентствам, телерадіокомпаніям, друкованим ЗМІ, інтернет-виданням в інформуванні населення про діяльність поліції Сумщини. А ще, виготовлення та розповсюдження інформаційної продукції, фото-відеоматеріалів, що популяризують діяльність Головного управління Національної поліції в області та підвищують довіру людей до поліції.


Працівники відділу комунікації ГУНП в Сумській області розповіли курсантам про свою роботу, показали, як готуються матеріали для ЗМІ та навіть запропонували спробувати себе в якості коментатора чи ведучого перед увімкненою камерою.


Курсанти поліції щиро подякували керівництву ГУНП за організацію пізнавальної екскурсії та сфотографувалися з працівниками підрозділів, у яких побували, на згадку.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux