Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Микола Лушпієнко: «Поліція реагує на всі повідомлення про порушення виборчого законодавства винятково в рамках правового поля»
Опубліковано 21 лютого 2019 року о 23:55

Сьогодні прокуратурою Сумської області стосовно працівників поліції міста Суми було відкрито кримінальне провадження за порушення законодавства в частині перевищення владних повноважень, нібито перешкоджання законній діяльності політичних партій та завідомо незаконне затримання.

За цим фактом керівником Головного управління поліції області було призначено службове розслідування.

Водночас уже встановлено, що на спецлінію «102» надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що у підвальному приміщенні одного з будинків по вулиці Курській відбувається підкуп виборців. А саме - роздача грошових коштів - за голосування за одного з кандидатів у президенти.

Аби перевірити повідомлення про порушення виборчого законодавства, на місце події виїхали черговий наряд патрульної поліції та слідчо-оперативна група Сумського міськвідділу поліції.

За вказаною адресою правоохоронці застали двох громадян - один зареєстрований в м. Києві, інший - житель Дніпропетровської області. Жодних таблиць, вивісок чи інших розпізнавальних знаків, що саме тут розташоване офісне приміщення представництва якоїсь політичної партії чи іншої організації, не було.

Самі ж громадяни не змогли чітко пояснити мету свого перебування в Сумах і відмовилися давати будь-які пояснення щодо повідомлення про підкуп виборців.

Водночас в одного з них працівники поліції помітили у барсетці предмет, схожий на пістолет. Оскільки дані громадяни відмовилися надавати якісь пояснення співробітникам поліції, а також з метою убезпечення жителів міста від можливої загрози озброєних чоловіків, були застосовані спецзасоби - кайданки - і затриманих громадян було доставлено до міськвідділу поліції.

«Я ще раз нагадую всім учасникам виборчих перегонів, що поліція була, є, і залишатиметься й надалі поза політикою, - підкреслює начальник ГУНП області Микола Лушпієнко. – А відтак, будь-які  порушення виборчого законодавства мають піддаватися, в першу чергу, неупередженій та принциповій оцінці винятково в рамках правового поля, незважаючи на те, до якої політичної партії чи сили відносять себе правопорушники. Будь-які спроби втягнути в брудні політичні ігри працівників поліції жодним чином не завадять нам виконати наш обовʼязок перед державою і народом в частині забезпечення законності та правопорядку».

Відділ комунікації поліції Сумщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux