Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Сумах поліція затримала подружжя з амфетаміном на 160 тисяч гривень
Опубліковано 04 квітня 2018 року о 11:01

Подружжя з сусідньої області заробляли собі на прожиття, отримуючи через Інтернет та розповсюджуючи в Сумах психотропні речовини. Тепер їм доведеться відповісти за це перед Законом.

Учора, близько 18:00 години, під час патрулювання одного зі спальних мікрорайонів обласного центру, увагу екіпажу групи тактично-оперативного реагування патрульної поліції привернув чоловік, котрий, ледве помітивши поліцейську автівку, різко змінив напрям руху. Інспектори вирішили поговорити з громадянином, аби встановити причину його дивної поведінки. В процесі бесіди 24-річний чоловік все більше нервував та постійно оглядався у різні боки, водночас було помітно, що він щось намагається приховати у куртці.

Під час проведення поверхневої перевірки полісмени виявили у нього 36 згортків, замотаних чорною ізоляційною стрічкою. На запитання про вміст пакетиків молодик відповів, що там знаходиться не що інше, як амфетамін.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу Сумського відділку поліції, котра опитала хлопця, та з‘ясувала, що, окрім вже вилученої речовини  психотропної дії, вдома у нього є ще кілька подібних пакетів. На квартиру, яку він винаймає разом з дружиною, негайно виїхали оперативники Управління протидії наркозлочинності Сумської області. Вони вилучили у 23-річної жінки два пакети – в одному знаходилось 200 грамів ймовірного амфетаміну, в іншому – близько 100 грамів так званої «солі», що являє собою психотропну речовину  PVP.

«За цінами «чорного ринку» все вилучене дурман-зілля коштує близько 160 тисяч гривень, - коментує тимчасово виконуючий обов‘язки начальника Сумського відділу поліції Андрій Сошка. – Ми встановили, що молоді люди - жителі сусідньої області, винаймали в Сумах квартиру, а на прожиття заробляли розповсюдженням психотропних речовин. Через мережу Інтернет робили замовлення, а отриманий «товар» вдома фасували. Після чого робили в місті закладки. Згодом замовники, перерахувавши на певні  рахунки гроші та отримавши детальний опис місця знаходження закладки, забирали пакети з дурман-зіллям».

Наразі ймовірний психотроп вже направлений експертизу, а стосовно обох підозрюваних  відкрите кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах), та вирішується питання щодо їх затримання. Слідчі дії, в рамках яких з‘ясовуються всі інші обставини вчиненого злочину, тривають. За скоєне молодому подружжю загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux