Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Сумах поліцейські та освітяни обговорили проблематику шкільного булінгу
Опубліковано 14 лютого 2020 року о 17:26

Зустріч відбулася на базі Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6. Працівники поліції, керівники сумських шкіл та психологи обговорили способи виявлення фактів цькування, ознаки наявності булінгу серед учнів, а також методи протидії і попередження такому явищу.

За словами старшого інспектора ювенальної превенції ГУНП області Олександра Галицького, проблема шкільного булінгу для Сумщини не нова. У минулому році за фактами цькування було складено 17 адміністративних протоколів, у цьому році – 3: на двох неповнолітніх булерів та 1 – на батьків дитини-булера. «Аби упередити подібні випадки, важливо виявити його на початковому етапі, коли ситуація не досягла крайньої межі, - підкреслив поліцейський. – Для цього і педагогам, і батькам слід чітко знати ознаки та види булінгу, як може поводити себе той, хто цькує, і той, кого цькують, бути уважними до дітей і за жодних обставин не ігнорувати ситуацію. В іншому випадку наслідки можуть бути непередбачувані».

Заступник начальника Сумського відділу поліції Дмитро Заремба зазначив, що кожен виявлений випадок булінгу індивідуальний, викликається різними причинами і потребує якнайдетальнішого розбирання. Він надав присутнім контакти, куди слід звернутися у разі виявлення фактів булінгу, і запевнив: жодне звернення не залишиться без уваги.

До обговорення проблеми булінгу долучилися також і психологи.  Олена Коваленко, фахівець Сумського відділу поліції, нагадала основні прояви явища дитячого цькування, форми, хто найчастіше стає жертвами таких дій та попередила, до яких наслідків може привести замовчування дитиною факту вчинення відносно неї фізичного та морального насилля. Особливу увагу звернула на кібербулінг, оскільки діти та підлітки все більше свого вільного часу віддають спілкуванню у соцмережах.

Правоохоронці зауважили, що попередити та запобігти булінгу можна лише спільними зусиллями батьків, педагогів та поліції. І закликали приділити пильну увагу та докласти максимум зусиль, аби діти були виваженими у спілкуванні і поважали один одного та оточуючих людей.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux