Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Сумах поліцейські обговорили запровадження системи «Custody Records»
Опубліковано 30 вересня 2021 року о 12:02

Сьогодні, 30 вересня, у Головному управлінні Національної поліції в Сумській області відбулась відеоселекторна нарада керівництва ГУНП за участі начальника управління дотримання прав людини Національної поліції України полковника поліції Руслана Горяченка та начальника відділу моніторингу автоматизованого обліку дій із затриманими особами Управління дотримання прав людини Національної поліції України підполковника поліції Володимира Захаренка.

У нараді прийняли участь керівництво ГУНП, начальники структурних підрозділів поліції області, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Сумській області) Управління дотримання прав людини НПУ.

Крім того до наради, у відеоселекторному режимі, приєдналися начальники територіальних (відокремлених) підрозділів поліції, їх заступники, а також керівники підрозділів моніторингу, кадрового забезпечення, логістики та начальники ізоляторів тимчасового тримання поліції області.

У ході наради розглядалося питання впровадження в структурних підрозділах ГУНП автоматизованої системи обліку затриманих осіб «Custody Records».

«Custody Records» – система електронної фіксації всіх дій відносно затриманих особ, яка створює безпечне середовище, як для громадян так і для самих поліцейських.

Руслан Горяченко розповів про призначення й мету проєкту, проведену роботу та подальші дії щодо його впровадження. Крім того, роз’яснив, яким має бути зонування приміщення, де мають встановлюватись камери, якими повинні бути кімнати для затриманих, їх зустрічей з захисником, кімнати для проведення слідчих дій тощо.

«Впровадження «Custody Records» націлене як на мінімізацію можливих випадків незаконного поводження із затриманими, забезпечення контролю за дотриманням їхніх прав і свобод, так і на захист поліцейських від неправдивих обвинувачень щодо неправомірного поводження із затриманими», - зазначив Руслан Горяченко.

У тих підрозділах, де вже запроваджена система «Custody Records», мінімізовані скарги від громадян, від відвідувачів, щодо порушення їх прав з боку правоохоронців.

«Впровадження цієї системи є прикладом сучасної світової практики правоохоронної діяльності, яка дає змогу посилити гарантії захисту затриманих осіб від неналежного поводження та  захистити самих правоохоронців від неправдивих звинувачень з боку затриманих осіб», - підкреслив начальник Головного управління поліції області Олександр Анохін.

За результатами наради були визначені практичні завдання щодо запровадження проєкту «Custody Records» у підрозділах поліції Сумщини. 

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux