Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейський з Сумщини став чемпіоном України з фрі-файту
Опубліковано 23 жовтня 2019 року о 09:47

Сержант поліції Олександр Баглаєв – інструктор з особистої безпеки відділу профнавчання УКЗ ГУНП в Сумській області. Багаторазовий переможець і призер Чемпіонату України  та Кубка України з ушу-саньда, бронзовий призер Чемпіонату України з панкратіону 2018 року, а від 18 жовтня нинішнього – ще й чемпіон України  з фрі-файту серед дорослих у ваговій категорії до 84 кілограм.

Новину про те, що Олександр, будучи  в складі збірної команди від Сумщини, блискуче виступив на змаганнях з фрі-файту, друзі, колеги та вболівальники дізналися чи не за півгодини після того, як сам він піднявся на п’єдестал пошани. На його адресу до сих пір надходять вітання, щирі поздоровлення з перемогою та побажання нових,  яскравих, і не менш визначних перемог.

Однак про те, якою ціною даються такі досягнення, знає обмежене коло людей: батьки, тренер, найближчі друзі.

Сам Олександр говорить: змагання видались цікавими і непростими водночас. Цікавими – тому що змагалися 9 збірних команд України. Суперники сильні, дехто з хлопців займається спортом професійно, і весь свій час та сили присвячує саме цьому заняттю. А непростими… Цьому є кілька причин.

По-перше, фрі-файт, тобто вільний бій, - це суто український вид спорту, його ще називають козацьким. Він гармонійно поєднує в собі досвід багатьох бойових традицій світу, використовуючи найефективніші  прийому ведення бою. Досвідчене око з легкістю розпізнає в  ньому певні елементи у-шу, боксу, карате, самбо, дзюдо.  Фрі-файт цікавий саме тим, що народжений в Україні. Це молодий вид спорту, але він стрімко набирає обертів. І спортсмени тут отримують не тільки фізичний, а й духовний, і моральний розвиток.

По-друге, фрі-файт поділяється на дві умовні категорії - ударна техніка та боротьба. Тобто на Чемпіонаті України змагання були в обох цих розділах.  І Олександр блискуче продемонстрував свої вміння в них обох, не зважаючи навіть на той факт, що у першому ж спарингу пошкодив правицю. До того ж, так співпали двобої, що він не мав часу хоча б на кількахвилинний відпочинок між боєм в категорії ударної техніки та боєм у техніці боротьби.

«Що називається, з одного татамі на інше, - посміхається, пригадуючи змагання, Олександр. – До того ж, у фінальному поєдинку з категорії ударної техніки ще й суперник трапився непростий, хороший суперник, сильний. Тому й поєдинок видався напруженим. І по закінченню останнього раунду я навіть не відразу зрозумів, що все, бій завершено. Думав, що судді призначать додаткову хвилину. Але… це була перемога».

В підсумку змагань Олександр в особистому заліку  в розділі RF (ударна техніка) виборов почесне перше місце, у розділі SF (боротьба) отримав бронзу. Готувався спортсмен  до змагань під керівництвом Майстра спорту України Тараса Горобця.

«Хочу подякувати всім, хто вболівав за мене і за всю нашу сумську команду, - говорить Олександр Баглаєв.  – Особлива моя подяка та шана тим, хто допомагає мені у спорті – моєму наставнику, керівництву нашого глухівського спортклубу «Ринг+татамі» і моїм друзям – родині Михайлик. Саме завдяки їх вірі у мої сили та мої здібності я маю можливість брати участь у престижних  змаганнях  державного і міжнародного рівнів».

Нині спортсмен продовжує тренування, і, незважаючи на велику зайнятість на службі в поліції, готується до наступних змагань. Пишаємося нашим колегою і бажаємо йому нових перемог!

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux