Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині правоохоронці обговорили питання співпраці щодо протидії коронавірусній інфекції
Опубліковано 13 жовтня 2021 року о 17:52

Зустріч пройшла під головуванням заступника начальника Головного управління Національної поліції в Сумській області Миколи Худенка. Крім працівників Головного управління Національної поліції в Сумській області, у нараді взяли участь представники Управління патрульної поліції, Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, ДУ «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», Сумської дирекції залізничних перевезень Південної залізниці та Сумської Асоціації Гостинності, ресторатори та дирекція ринку.

На нараді йшлося  про  напрацювання  спільних заходів щодо проведення превентивних заходів у місцях великого скупчення людей, а також забезпечення дотримання карантинних обмежень.

Микола Худенко зазначив, що зростанню кількості хворих, насамперед, сприяє недотримання громадянами епідеміологічних норм під час перебування у громадському транспорті, розважальних закладах, в тому числі нічних клубах, ринках, закладах громадського харчування.

Та додав, що Кабінет Міністрів України встановив нові обмеження для міжрегіональних пасажирських перевезень, а саме зобов’язав водіїв та пасажирів підтверджувати свою COVID-безпечність. Тому кожен учасник таких перевезень має пред’явити сертифікат вакцинації або ПЛР-тест, який чинний 72 години.

На сьогоднішній день на планшети поліцейських вже встановлено відповідне програмне забезпечення, яке дозволяє зчитувати QR-код з міжнародних та внутрішніх сертифікатів про вакцинацію.

З метою протидії поширенню коронавірусної хвороби на території області будуть працювати спільні групи поліції, співробітників Держпродспоживслужби та санітарних лікарів, які перевірятимуть заклади громадського харчування, розважальні, торговельні центри та магазини.

Крім того, мобільні групи проводитимуть роз’яснювальну роботи серед перевізників щодо необхідності дотримання карантинних  вимог, а також роз’яснюватимуть про наявну відповідальність громадян та перевізників у випадку порушення протиепідемічного законодавства. У разі виявлення порушень, громадяни притягатимуться до відповідальності.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux